To je to što me zanima!

Prijatelji i kolege oprostili su se od Mladena Vasaryja: Rade je pri govoru jedva susprezao suze

Posljednji pozdrav Vasaryju došli su uputiti glumci Rade Šerbedžija,  Darko Stazić, Lela Margitić, Slavko Juraga, glazbenici Damir Urban, Darko Rundek, redatelj Zoran Nikolić...
Vidi originalni članak

Na zagrebačkom Krematoriju u utorak veliki broj kolega glumaca ispratio je preminulog Mladena Vasaryja. Glumca, koji se proslavio ulogom Pere u dječjem klasiku 'Družba Pere Kvržice'.

Posljednji pozdrav glumcu Vasaryju došli su uputiti glumci Rade Šerbedžija (76), Darko Stazić, Lela Margitić (81), Slavko Juraga (63), glazbenici Damir Urban (54), Darko Rundek (66), redatelj Zoran Nikolić...

Dirljivim govorom oprostili su se Nikolić i Šerbedžija koji je jedva susprezao suze dok je govorio o sjećanju na Vasaryja.

Podsjetimo, Mladen je preminuo 21. studenog u 69. godini nakon duge i teške bolesti u Zagrebu, potvrdili su tada izvori bliski glumcu za 24sata.

Rodio se 1954. u Lendavi. Diplomirao je na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu 1976. te je završio privatnu školu francuskog glumca Jacquesa Lecoqa u Parizu, poznatog po fizičkom teatru. Nastupao u više zagrebačkih kazališta, od Teatar &TD, Knappu, Dramskog kazališta 'Gavella', Kazališta Trešnja, Komedije, ZKM-a, na Dubrovačkim ljetnim igrama, na Splitskom ljetu i posljednjih godina u Teatru Ulysse.

U 69. GODINI Preminuo je glumac Mladen Vasary, poznat po ulozi Pere iz klasika 'Družba Pere Kvržice'

Glumio je u mnogim engleskim, njemačkim i francuskim kazalištima. Ostvario je veći broj uloga u djelima W. Shakespearea, Molièrea, M. de Cervantesa i Aristofana. Nastupao na radiju, igrao u filmovima i TV serijama te je predavao na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu. Ipak, mnogima će ostati najpoznatiji po ulozi Pere u 'Družbi Pere Kvržice'.

Idi na 24sata