Show

Komentari 0

Prijatelji i kolege oprostili su se od Mladena Vasaryja: Rade je pri govoru jedva susprezao suze

Prijatelji i kolege oprostili su se od Mladena Vasaryja: Rade je pri govoru jedva susprezao suze

Posljednji pozdrav Vasaryju došli su uputiti glumci Rade Šerbedžija,  Darko Stazić, Lela Margitić, Slavko Juraga, glazbenici Damir Urban, Darko Rundek, redatelj Zoran Nikolić...

Na zagrebačkom Krematoriju u utorak veliki broj kolega glumaca ispratio je preminulog Mladena Vasaryja. Glumca, koji se proslavio ulogom Pere u dječjem klasiku 'Družba Pere Kvržice'.

Zagreb: Posljednji ispraćaj glumca Mladena Vasaryja

Posljednji pozdrav glumcu Vasaryju došli su uputiti glumci Rade Šerbedžija (76), Darko Stazić, Lela Margitić (81), Slavko Juraga (63), glazbenici Damir Urban (54), Darko Rundek (66), redatelj Zoran Nikolić...

Zagreb: Posljednji ispraćaj glumca Mladena Vasaryja

Dirljivim govorom oprostili su se Nikolić i Šerbedžija koji je jedva susprezao suze dok je govorio o sjećanju na Vasaryja.

Zagreb: Posljednji ispraćaj glumca Mladena Vasaryja

Podsjetimo, Mladen je preminuo 21. studenog u 69. godini nakon duge i teške bolesti u Zagrebu, potvrdili su tada izvori bliski glumcu za 24sata.

Zagreb: Najavljena 17. sezona Kazališta Ulysses

Rodio se 1954. u Lendavi. Diplomirao je na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu 1976. te je završio privatnu školu francuskog glumca Jacquesa Lecoqa u Parizu, poznatog po fizičkom teatru. Nastupao u više zagrebačkih kazališta, od Teatar &TD, Knappu, Dramskog kazališta 'Gavella', Kazališta Trešnja, Komedije, ZKM-a, na Dubrovačkim ljetnim igrama, na Splitskom ljetu i posljednjih godina u Teatru Ulysse.

Glumio je u mnogim engleskim, njemačkim i francuskim kazalištima. Ostvario je veći broj uloga u djelima W. Shakespearea, Molièrea, M. de Cervantesa i Aristofana. Nastupao na radiju, igrao u filmovima i TV serijama te je predavao na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu. Ipak, mnogima će ostati najpoznatiji po ulozi Pere u 'Družbi Pere Kvržice'.

Najčitaniji članci