To je to što me zanima!

Prije točno 29 godina Eurosong je bio u Zagrebu, Tajči sedma...

Toto Cutugno je pobijedio, Tajči bila sedma, a Španjolce su 'pokopali' tehnički problemi
Vidi originalni članak

Upravo 5. svibnja 1990. Zagreb je ugostio Eurosong, nakon pobjede grupe Riva godinu ranije, a boje bivše države branila je Tatjana Matejaš Tajči (48), tada 19-godišnjakinja s pjesmom 'Hajde da ludujemo' te s velikom podrškom. Ceremoniju su vodili Oliver Mlakar (83) i Helga Vlahović, a sve se odvijalo u koncertnoj dvoranI Vatroslav Lisinski. 

Pobijedio je talijanski predstavnik Toto Cutugno (75) sa svojim hitom 'Insieme: 1992', što je i posljednji trijumf susjeda na ovom natjecanju, a zagrebački Eurosong svakako je obilježio i nastup grupe Azucar Moreno s pjesmom 'Bandido'. Nesretni Španjolci imali su problema s matricom, a pjesma im nije započela od početka pa su se tako pogubljeni udaljili s pozornice i ostavili publiku krajnje zbunjenom. 

Incident je obilježio i izbor voditelja. Tijekom jedne od proba nekolicina novinara je uvrijedila Mlakara i Vlahović zbog njihovih godina, zbog čega su njih dvoje isprva dali otkaz, a trebali su ih zamijeniti Rene Medvešek (55) i Dubravka Marković (58), ali nesporazum je na kraju ipak riješen. 

EMILIJA KOKIĆ O POBJEDI: 'Mama je sanjala da ću osvojiti Eurosong, a nije mi htjela reći'

Na zagrebačkom Eurosongu je prvi put predstavljena i službena maskota, nazvana Eurocat. Za nju je zaslužan karikaturist Joško Marušić (67), a radilo se o mačku ljubičaste boje, koji je iskakao iz pisama prilikom uvodnih filmskih upoznavanja sa svakom od 22 zemlje koje su se natjecale. 
NEPREPOZNATLJIVA HUREM: Nekad prekrasna glumica danas izgleda kao plastična lutka

Idi na 24sata

Komentari 18

  • lajh1985 05.05.2019.

    Nebi nitko rekao dobra stara vremena da mi saljemo dobre izvedbe i imamo dobre rezultate

  • IvanGajski_1 05.05.2019.

    To je bila Eurovizija

  • ♡♡♡ 05.05.2019.

    Hajde da ludujemo ove noći, hajde zaljubi se u moje oči, tvoje su usne kao čokolada, to mi se dopada :* :D

Komentiraj...
Vidi sve komentare