To je to što me zanima!

Princ Harry na prvom ročištu tražio zaštitu njegove obitelji: 'London je prevelik osobni rizik'

Njegov prijedlog za reviziju odluke Ministarstva unutarnjih poslova podnesen je u rujnu. No, odbijen je pa se odlučio obratiti Visokom sudu u Londonu
Vidi originalni članak

Princ Harry (37) nedavno je pokrenuo tužbu na Visokom sudu protiv Ministarstva unutarnjih poslova jer mu nisu dopustili da plati policijsku zaštitu svojoj obitelji tijekom posjeta Velikoj Britaniji, a sada je održano i prvo ročište.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Princ tvrdi da tim koji ga štiti u SAD-u nema nadležnost u inozemstvu niti pristup britanskoj obavještajnoj službi koja je potrebna da bi njegova obitelj bila sigurna. Njegov prijedlog za reviziju odluke Ministarstva unutarnjih poslova podnesen je u rujnu. No, odbijen je pa se odlučio obratiti Visokom sudu u Londonu.  

 - Uz nedostatak policijske zaštite dolazak princa s obitelji u London je preveliki osobni rizik. Vojvoda i vojvotkinja od Sussexa osobno financiraju privatni sigurnosni tim za svoju obitelj, ali to osiguranje ne može replicirati potrebnu policijsku zaštitu dok su u Ujedinjenom Kraljevstvu. U nedostatku takve zaštite, princ Harry i njegova obitelj ne mogu se vratiti u njegov dom u Velikoj Britaniji. Princ Harry naslijedio je sigurnosni rizik pri rođenju, doživotno. On je i dalje šesti u redu za prijestolje, odslužio je dvije borbene dužnosti u Afganistanu, a posljednjih godina njegova je obitelj bila izložena dobro dokumentiranim prijetnjama - piše u priopćenju Harryjevog pravnog tima.

NE OSJEĆA SE SIGURNO Princ Harry podnio tužbu protiv britanske vlade, želi upoznati djecu s kraljevskom obitelji

Podsjetimo, Harry i njegova supruga Meghan Markle (40) izgubili su policijsku zaštitu koju financiraju porezni obveznici nakon što su odstupili s mjesta viših članova kraljevske obitelji početkom 2020. godine.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare