Show

Komentari 0

Princ Harry podnio tužbu protiv britanske vlade, želi upoznati djecu s kraljevskom obitelji

Princ Harry podnio tužbu protiv britanske vlade, želi upoznati djecu s kraljevskom obitelji

Princ tvrdi da njegov tim, koji ga štiti u SAD-u, nema nikakvu nadležnost u inozemstvu niti pristup britanskoj obavještajnoj službi koja je potrebna da bi njegova obitelj bila sigurna

Princ Harry (37) pokrenuo je tužbu na Visokom sudu protiv Ministarstva unutarnjih poslova jer mu nisu dopustili da plati policijsku zaštitu tijekom posjeta Velikoj Britaniji. Harry želi dovesti svoju djecu Archieja (2) i Lilibet iz SAD-a u posjet obitelji, ali tvrdi da se ne može vratiti kući bez zaštite jer je preopasno.

POGLEDAJTE VIDEO:

Harry i njegova supruga Meghan Markle (40) izgubili su policijsku zaštitu koju financiraju porezni obveznici nakon što su odstupili s mjesta viših članova kraljevske obitelji početkom 2020. godine, piše Daily Mail.

Princ tvrdi da tim koji ga štiti u SAD-u nema nadležnost u inozemstvu niti pristup britanskoj obavještajnoj službi koja je potrebna da bi njegova obitelj bila sigurna. Njegov prijedlog za reviziju odluke Ministarstva unutarnjih poslova podnesen je u rujnu.

Harry je ranije rekao da je svjestan rizika koji je naslijedio rođenjem u kraljevskoj obitelji. Prošle godine se nakratko vratio iz Los Angelesa na otkrivanje kipa svoje pokojne majke princeze Diane u srpnju, a dan prije susreo je bolesnu djecu na vrtnoj zabavi 'WellChild' u Kew Gardensu.

Dok je odlazio, fotografi su 'jurili' njegov automobil kako bi ga fotografirali, a upravo zbog toga Harry želi zaštiti svoju obitelj budući da je njegova majka Diana umrla u automobilskoj nesreći nakon što su je proganjali paparazzi u Parizu.

Njegov odvjetnik je rekao da Harry želi sam financirati osiguranje i ne traži to od poreznih obveznika. Vjeruje se da je kraljica Elizabeta II. (95) bila upoznata s njegovim planovima, a ovo je prvi puta da je član britanske kraljevske obitelji pokrenuo tužbu protiv Vlade.

Najčitaniji članci