Show

Komentari 0

Princ Harry na prvom ročištu tražio zaštitu njegove obitelji: 'London je prevelik osobni rizik'

Princ Harry na prvom ročištu tražio zaštitu njegove obitelji: 'London je prevelik osobni rizik'

Njegov prijedlog za reviziju odluke Ministarstva unutarnjih poslova podnesen je u rujnu. No, odbijen je pa se odlučio obratiti Visokom sudu u Londonu

Princ Harry (37) nedavno je pokrenuo tužbu na Visokom sudu protiv Ministarstva unutarnjih poslova jer mu nisu dopustili da plati policijsku zaštitu svojoj obitelji tijekom posjeta Velikoj Britaniji, a sada je održano i prvo ročište.

POGLEDAJTE VIDEO:

Princ tvrdi da tim koji ga štiti u SAD-u nema nadležnost u inozemstvu niti pristup britanskoj obavještajnoj službi koja je potrebna da bi njegova obitelj bila sigurna. Njegov prijedlog za reviziju odluke Ministarstva unutarnjih poslova podnesen je u rujnu. No, odbijen je pa se odlučio obratiti Visokom sudu u Londonu.  

 - Uz nedostatak policijske zaštite dolazak princa s obitelji u London je preveliki osobni rizik. Vojvoda i vojvotkinja od Sussexa osobno financiraju privatni sigurnosni tim za svoju obitelj, ali to osiguranje ne može replicirati potrebnu policijsku zaštitu dok su u Ujedinjenom Kraljevstvu. U nedostatku takve zaštite, princ Harry i njegova obitelj ne mogu se vratiti u njegov dom u Velikoj Britaniji. Princ Harry naslijedio je sigurnosni rizik pri rođenju, doživotno. On je i dalje šesti u redu za prijestolje, odslužio je dvije borbene dužnosti u Afganistanu, a posljednjih godina njegova je obitelj bila izložena dobro dokumentiranim prijetnjama - piše u priopćenju Harryjevog pravnog tima.

Podsjetimo, Harry i njegova supruga Meghan Markle (40) izgubili su policijsku zaštitu koju financiraju porezni obveznici nakon što su odstupili s mjesta viših članova kraljevske obitelji početkom 2020. godine.

Najčitaniji članci