To je to što me zanima!

Princeza Diana satima je čekala kraljicu, plakala i tražila pomoć, ali nije uspjela spasiti svoj brak

Iako Elizabeta II. nikada nije komentirala Dianino ponašanje, poznato je kako su joj smetali njeni medijski istupi nakon što se rastala od Charlesa
Vidi originalni članak

Princeza Diana i kraljica Elizabeta II. nisu imale tipični obiteljski odnos, a kraljica je prema svoj snahi često bila hladna i bez emocija kao i prema svojoj djeci. Jednim činom nakon princezine smrti kraljica je prekršila protokol i odala joj počast.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Iako je Diana mislila da će udajom za sadašnjeg kralja Charlesa (73) živjeti romantični život u palači, to se ubrzo promijenilo kada je shvatila da kraljevska obitelj nije ono što je zamišljala, a upravo takav je bio i njen odnos s kraljicom, njenom svekrvom.

Kada su je počeli povezivati s Charlesom, Diana je postala glavna tema u javnosti i paparazzi su je pratili u stopu, a ona je brzo pokazala da nema namjeru slijediti tradicionalna kraljevska pravila.

Kraljica Elizabeta nije odobravala takvo ponašanje, a situacija je postala teža kada se Charles tijekom braka s Dianom počeo viđati s Camillom Parker Bowles (75) zbog čega je Diana postala očajna. 

Mislila je da će joj upravo kraljica pomoći da popravi odnos sa suprugom i prekine Charlesovu aferu s Camillom, ali to se nije dogodilo. Kraljica Elizabeta je sa svojom djecom bila hladna te nije imala naviku pokazivati emocije, a pogotovo ne u javnosti, te se tako ponašala i prema Diani.

Diana je neprestano pokušavala pronaći utjehu i zaštitu kod kraljice, a stručnjaci za odnose na kraljevskim dvorima u brojnim dokumentarcima i knjigama ispričali su kako je Diana znala satima sjediti ispred odaja kraljice i u trenutku kada bi kraljici završio sastanak i njezin gost bi izašao iz ureda Diana bi utrčala unutra u suzama moleći kraljicu da joj pomogne i zabrani Charlesu viđanje s Camillom.

HRABRA ELIZABETA II. Camilla se oglasila po prvi put nakon smrti kraljice: 'Ta žena bila je usamljena, pamtit ću je'

Kraljica Elizabeta je od Diane očekivala da se sabere i bez suza riješi problem, jer tako su učili članove kraljevske obitelji da se moraju ponašati. Iako nikada nije komentirala Dianino ponašanje, poznato je kako su joj smetali njeni medijski istupi nakon što se rastala od Charlesa. 

Javnost je na početku zamjerala kraljevskoj obitelji jer prva tri dana nakon Dianine smrti nisu uopće reagirali niti se oglasili, ali tada je kraljica prvi i jedini put prekršila protokol i to na sprovodu princeze Diane. Kada je lijes princeze Diane prolazio pored vrata Buckinghamske palače za vrijeme njena sprovoda, pognula je glavu i naklonila se. To je bio jedini i prvi put da se kraljica Elizabeta naklonila drugoj osobi te je tim činom odala počast Diani.

POGLEDAJTE UŽIVO: SVE JE SPREMNO ZA KRALJIČIN POGREB

Idi na 24sata

Komentari 11

  • 19.09.2022.

    Sirota, imala bi više šanse u moru prepunom morskih pasa.

  • Plankton_1 18.09.2022.

    Ajde više odj sa ovima.

  • ubi.se.od.posla 18.09.2022.

    Aon je gnjida to je već davno dokazano

Komentiraj...
Vidi sve komentare