Obavijesti

Show

Komentari 11

Princeza Diana satima je čekala kraljicu, plakala i tražila pomoć, ali nije uspjela spasiti svoj brak

Princeza Diana satima je čekala kraljicu, plakala i tražila pomoć, ali nije uspjela spasiti svoj brak
8

Iako Elizabeta II. nikada nije komentirala Dianino ponašanje, poznato je kako su joj smetali njeni medijski istupi nakon što se rastala od Charlesa

VIDEO

Princeza Diana i kraljica Elizabeta II. nisu imale tipični obiteljski odnos, a kraljica je prema svoj snahi često bila hladna i bez emocija kao i prema svojoj djeci. Jednim činom nakon princezine smrti kraljica je prekršila protokol i odala joj počast.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Lady Di poginula je prije 25 godina: Osvojila je srca mnogih, a na dvoru je doživjela pakao 01:46

Iako je Diana mislila da će udajom za sadašnjeg kralja Charlesa (73) živjeti romantični život u palači, to se ubrzo promijenilo kada je shvatila da kraljevska obitelj nije ono što je zamišljala, a upravo takav je bio i njen odnos s kraljicom, njenom svekrvom.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
British Royals - 1980s

Kada su je počeli povezivati s Charlesom, Diana je postala glavna tema u javnosti i paparazzi su je pratili u stopu, a ona je brzo pokazala da nema namjeru slijediti tradicionalna kraljevska pravila.

Wedding of Prince Charles and Lady Diana Spencer, London, Britain - 29 Jul 1981

Kraljica Elizabeta nije odobravala takvo ponašanje, a situacija je postala teža kada se Charles tijekom braka s Dianom počeo viđati s Camillom Parker Bowles (75) zbog čega je Diana postala očajna. 

REUTERS

Mislila je da će joj upravo kraljica pomoći da popravi odnos sa suprugom i prekine Charlesovu aferu s Camillom, ali to se nije dogodilo. Kraljica Elizabeta je sa svojom djecom bila hladna te nije imala naviku pokazivati emocije, a pogotovo ne u javnosti, te se tako ponašala i prema Diani.

Prince Charles: The Younger Years

Diana je neprestano pokušavala pronaći utjehu i zaštitu kod kraljice, a stručnjaci za odnose na kraljevskim dvorima u brojnim dokumentarcima i knjigama ispričali su kako je Diana znala satima sjediti ispred odaja kraljice i u trenutku kada bi kraljici završio sastanak i njezin gost bi izašao iz ureda Diana bi utrčala unutra u suzama moleći kraljicu da joj pomogne i zabrani Charlesu viđanje s Camillom.

Camilla se oglasila po prvi put nakon smrti kraljice: 'Ta žena bila je usamljena, pamtit ću je'
Camilla se oglasila po prvi put nakon smrti kraljice: 'Ta žena bila je usamljena, pamtit ću je'

Kraljica Elizabeta je od Diane očekivala da se sabere i bez suza riješi problem, jer tako su učili članove kraljevske obitelji da se moraju ponašati. Iako nikada nije komentirala Dianino ponašanje, poznato je kako su joj smetali njeni medijski istupi nakon što se rastala od Charlesa. 

31st August - 20 Years Since Diana Died

Javnost je na početku zamjerala kraljevskoj obitelji jer prva tri dana nakon Dianine smrti nisu uopće reagirali niti se oglasili, ali tada je kraljica prvi i jedini put prekršila protokol i to na sprovodu princeze Diane. Kada je lijes princeze Diane prolazio pored vrata Buckinghamske palače za vrijeme njena sprovoda, pognula je glavu i naklonila se. To je bio jedini i prvi put da se kraljica Elizabeta naklonila drugoj osobi te je tim činom odala počast Diani.

POGLEDAJTE UŽIVO: SVE JE SPREMNO ZA KRALJIČIN POGREB

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

Oskarovka Michelle Yeoh otkrila da je postala baka: 'Čudo! Ne mogu opisati koliko sam sretna'
NA PRVI DAN NOVE GODINE

Oskarovka Michelle Yeoh otkrila da je postala baka: 'Čudo! Ne mogu opisati koliko sam sretna'

Glumica se u srpnju 2023. godine udala za Jeana Todta. Sada su njezin posinak i njegova supruga dobili svoje prvo dijete

Novi detalji o smrti Matthewa Perryja: Liječnici ga oživljavali u vodi, nisu ga prebacili u bolnicu
TRAGIČNA SMRT 'PRIJATELJA'

Novi detalji o smrti Matthewa Perryja: Liječnici ga oživljavali u vodi, nisu ga prebacili u bolnicu

Liječnici su pokušali spasiti Perryja dok je još bio u jacuzziju, no pokušaji da ga ožive bili su neuspješni te su ga proglasili mrtvim na mjestu događaja, pišu strani mediji
Preminuo legendarni Milo Hrnić
u 74. GODINI

Preminuo legendarni Milo Hrnić

Hrnić je prodao više od milijun nosača zvuka, izdao je 20 albuma i preko 200 pjesama