To je to što me zanima!

Priznala je kako ima bipolarni poremećaj: To me prestravilo!

Odlično se osjećam, uzimam lijekove i svima preporučujem da riješe taj problem uz dogovor s liječnicima i terapeutima. Olakšat ćete si život, poručila je pjevačica
Vidi originalni članak

U live stream razgovoru s Miley Cyrus (27) u petak, pjevačica i glumica Selena Gomez (27) rekla je da je konačno saznala što je razlog njezinim višegodišnjim problemima, piše Daily Mail.

U otvorenom razgovoru o svom mentalnom zdravlju priznala je da joj je dijagnosticiran bipolarni poremećaj. Saznala je to nakon posjeta psihijatrijskoj ustanovi McLean u okviru istraživačkog centra za neuroznanost u Massachusettsu.

- Nedavno sam otišla u jednu od najboljih mentalnih bolnica, u McClean i tamo sam dobila dijagnozu. To me istovremeno i prestravilo i relaksiralo. Relaksiralo zato što sam napokon saznala uzrok svih mojih depresija i tjeskoba tijekom proteklih godina - priznala je.

- Sve dosad nisam bila svjesna što mi se događa. Sad kad napokon imam sve informacije to mi pomaže i znam što trebam učiniti. Kad sam bila mlađa, jako sam se bojala grmljavine, pa mi je mama kupila puno knjiga o tome kako nastaje. Rekla mi je: 'Što više znaš o tome, manje ćeš se bojati'. I uspjelo je. Isto vrijedi i za ovaj moj problem - govori Selena.

- Ja sam djevojka iz Teksasa, a tu se jednostavno ne govori o mentalnom zdravlju. Tu moraš izgledati cool. Tako se kod djece i tinejdžera samo nakuplja bijes - objasnila je zašto prije nije obraćala pažnju na ovu mentalnu bolest.

RARE BEAUTY Selena Gomez ima svoju liniju šminke: Prihvatite sami sebe

Sve dosad Selena je govorila o anksioznosti i depresijama, ali nikad nije rekla da je u pitanju bipolarni poremećaj. U kolovozu 2016. prekinula je čak i s nastupima da bi se riješila tjeskoba i napada panike i depresije. Tad je rekla da su to popratne pojave autoimune bolesti lupus, od koje boluje.

- Želim se usredotočiti na svoje zdravlje i sreću pa sam odlučila uzeti pauzu - rekla je tada, a iduće je godine otišla na transplantaciju bubrega, što je kasnije pokrenulo još jedan napad depresije.

Prije dvije godine opet je progovorila o problemima s depresijom.

- Puno o tome govorim, ali mislim da je se nikad neću riješiti. Teško da će doći dan kad ću reći: gotovo je s depresijom, pobijedila sam. Mislim da ću se s njom boriti do kraja života - rekla je.

- Vjerujem u DBT metodu, dijalektičko bihevioralnu terapiju koja mi je dosad pomagala. To je terapija koja je namijenjena graničnim poremećajima ličnosti - poručila je Gomez koja kaže da redovito uzima lijekove.

- Odlično se osjećam, uzimam lijekove i svima preporučujem da riješe taj problem uz dogovor s liječnicima i terapeutima. Olakšat ćete si život - zaključila je pjevačica.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata

Komentari 13

  • snoopylove4ever 05.04.2020.

    Ona ima 101 dijagnozu...

  • 05.04.2020.

    Ja nemam bipolarni poremećaj, a ni ja isto.

  • MAKANTAHI 05.04.2020.

    kod žena to i nije poremećaj , to je normalno, poremećaj imaju one koje ga nemaju

Komentiraj...
Vidi sve komentare