To je to što me zanima!

Procurio video s kobnog seta, Baldwin: 'Vadim pištolj i bum, oni padaju na pod. Svi vrište'

Videozapise izjava i scena koje su se odvijale nakon kobnog događaja na setu snimili su policijski službenici iz Santa Fe pomoću kamera koje, po službenoj dužnosti, nose na odori, a sad su te snimke i puštene u javnost
Vidi originalni članak

Na YouTubeu je objavljena snimka sa seta filma 'Rust' nakon što je Alec Baldwin (64) 21. listopada 2021. slučajno usmrtio snimateljicu Halynu Hutchins i ranio redatelja Joela Souzu (48), pomoću rekvizita tijekom snimanja probne scene.

POGLEDAJTE VIDEO:

Objavljeni video na početku prikazuje kako policijski službenici trakama označavaju mjesto nesreće dok glumac Baldwin zbunjeno stoji i sluša njihove upute. 

- Pričat ćemo sa svima koji se nalaze ovdje. Osigurat ćemo mjesto događaja i prvo pomoći unesrećenima, oni su prioritet - rekao je službenik. 

 

U idućoj sceni prikazani su medicinski službenici koji dižu, najvjerojatnije, snimateljicu Hutchins s poda crkve Bonanza Creek u Santa Fe, gdje se snimala kobna scena. 

 

Slijedi zatim video u kojemu Alec Baldwin vježba scenu s oružjem kojim je usmrtio Halynu. Na sebi ima kaubojsko odijelo i šešir, a pištolj izvlači ispod jakne. Glumac u sobi, nakon incidenta, objašnjava policijskim službenicima što se točno dogodilo. 

- Na probi nije trebalo biti ništa. Trebao je biti hladan pištolj bez metaka ili s lažnim, kozmetičkim mecima (ćorcima) - rekao je Baldwin pa opisao kako je izgledao trenutak kada je usmrtio kolegicu:

 

- Ja polako vadim pištolj, okrećem se i bum. Ona pada na pod. Souza pada za njom. Svi vrište. 

OBJAVILI REZULTATE ISTRAGE Baldwin tvrdi da je oslobođen krivnje za smrt snimateljice

U bolničkoj sobi, izjavu je nakon incidenta dao i ranjeni redatelj Souza, koji u tom trenutku, kao što se može i čuti, nije znao što se događa s kolegicom Halynom.

 - Čuo sam glasan prasak i pao. Osjećao sam se kao da me netko udario u rame. Okrenuo sam se i vidio kako snimateljici Hutchins ide krv iz leđa. Mislim da je metak prošao kroz nju i pogodio mene - rekao je Joel.

Videozapise izjava i scena koje su se odvijale nakon kobnog događaja na setu snimili su policijski službenici iz Santa Fe pomoću kamera koje, po službenoj dužnosti, nose na odori, a sada su te snimke i puštene u javnost.

Podsjetimo, produkcija zadužena za film 'Rust' nedavno je kažnjena sa 136.793 dolara (što je oko 954 tisuće kuna) zbog incidenta na snimanju.

NEKAD SU TJEŠILI JEDAN DRUGOGA Alec Baldwin optužio supruga snimateljice koju je usmrtio: 'Nisi iskren, samo želiš novac!'

Naime, u srijedu 20. travnja ministarstvo okoliša Novog Meksika objavilo je rezultate istrage incidenta na setu filma 'Rust', koji je prošle godine potresao cijeli svijet. 

- Menadžment je pokazao ravnodušnost prema prepoznatim opasnostima povezanim s upotrebom vatrenog oružja na snimanju - piše u priopćenju ministarstva.

- Naša istraga je pokazala da do ovog tragičnog incidenta ne bi nikad došlo da je LLC, produkcijska kuća Rusta, slijedila standarde filmske industrije za sigurnost vatrenog oružja na setu - rekao je predstavnik ministarstva James Kenney i dodao:

- Ovo je veliki propust poslodavca koji nije bio u stanju prepoznati opasnosti i omogućiti sigurnost radnika.

O svemu se, nakon završene istrage oglasio i Baldwinov odvjetnički tim.

U objavi koju su podijelili na njegovom službenom Instagram profilu stigla je samo nekoliko sati nakon što su dužnosnici Ureda za zaštitu zdravlja i sigurnost na radu odredili maksimalnu kaznu producentima vesterna. 

Iako je i Baldwin bio producent, u objavi su istaknuli odlomak iz službenih dokumenata istrage, u kojem piše da je bio uključen u scenarij i casting, ali ne u sigurnosne procedure te tako tvrde da on nema razloga biti kažnjen na bilo koji način.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • Redddd 27.04.2022.

    Ne možeš vjerovat da se takvo što uopće može dogoditi na filmskom setu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare