Procurio video s kobnog seta filma Rust, Alec Baldwin: 'Vadim pištolj i bum, oni padaju na pod. Svi vrište' | 24sata
Obavijesti

Show

Komentari 2

Procurio video s kobnog seta, Baldwin: 'Vadim pištolj i bum, oni padaju na pod. Svi vrište'

Procurio video s kobnog seta, Baldwin: 'Vadim pištolj i bum, oni padaju na pod. Svi vrište'
5

Videozapise izjava i scena koje su se odvijale nakon kobnog događaja na setu snimili su policijski službenici iz Santa Fe pomoću kamera koje, po službenoj dužnosti, nose na odori, a sad su te snimke i puštene u javnost

VIDEO

Na YouTubeu je objavljena snimka sa seta filma 'Rust' nakon što je Alec Baldwin (64) 21. listopada 2021. slučajno usmrtio snimateljicu Halynu Hutchins i ranio redatelja Joela Souzu (48), pomoću rekvizita tijekom snimanja probne scene.

POGLEDAJTE VIDEO:

Objavljeni video na početku prikazuje kako policijski službenici trakama označavaju mjesto nesreće dok glumac Baldwin zbunjeno stoji i sluša njihove upute. 

- Pričat ćemo sa svima koji se nalaze ovdje. Osigurat ćemo mjesto događaja i prvo pomoći unesrećenima, oni su prioritet - rekao je službenik. 

 

U idućoj sceni prikazani su medicinski službenici koji dižu, najvjerojatnije, snimateljicu Hutchins s poda crkve Bonanza Creek u Santa Fe, gdje se snimala kobna scena. 

 

Slijedi zatim video u kojemu Alec Baldwin vježba scenu s oružjem kojim je usmrtio Halynu. Na sebi ima kaubojsko odijelo i šešir, a pištolj izvlači ispod jakne. Glumac u sobi, nakon incidenta, objašnjava policijskim službenicima što se točno dogodilo. 

- Na probi nije trebalo biti ništa. Trebao je biti hladan pištolj bez metaka ili s lažnim, kozmetičkim mecima (ćorcima) - rekao je Baldwin pa opisao kako je izgledao trenutak kada je usmrtio kolegicu:

 

- Ja polako vadim pištolj, okrećem se i bum. Ona pada na pod. Souza pada za njom. Svi vrište. 

Baldwin tvrdi da je oslobođen krivnje za smrt snimateljice
Baldwin tvrdi da je oslobođen krivnje za smrt snimateljice

U bolničkoj sobi, izjavu je nakon incidenta dao i ranjeni redatelj Souza, koji u tom trenutku, kao što se može i čuti, nije znao što se događa s kolegicom Halynom.

 - Čuo sam glasan prasak i pao. Osjećao sam se kao da me netko udario u rame. Okrenuo sam se i vidio kako snimateljici Hutchins ide krv iz leđa. Mislim da je metak prošao kroz nju i pogodio mene - rekao je Joel.

Videozapise izjava i scena koje su se odvijale nakon kobnog događaja na setu snimili su policijski službenici iz Santa Fe pomoću kamera koje, po službenoj dužnosti, nose na odori, a sada su te snimke i puštene u javnost.

Podsjetimo, produkcija zadužena za film 'Rust' nedavno je kažnjena sa 136.793 dolara (što je oko 954 tisuće kuna) zbog incidenta na snimanju.

Alec Baldwin optužio supruga snimateljice koju je usmrtio: 'Nisi iskren, samo želiš novac!'
Alec Baldwin optužio supruga snimateljice koju je usmrtio: 'Nisi iskren, samo želiš novac!'

Naime, u srijedu 20. travnja ministarstvo okoliša Novog Meksika objavilo je rezultate istrage incidenta na setu filma 'Rust', koji je prošle godine potresao cijeli svijet. 

- Menadžment je pokazao ravnodušnost prema prepoznatim opasnostima povezanim s upotrebom vatrenog oružja na snimanju - piše u priopćenju ministarstva.

- Naša istraga je pokazala da do ovog tragičnog incidenta ne bi nikad došlo da je LLC, produkcijska kuća Rusta, slijedila standarde filmske industrije za sigurnost vatrenog oružja na setu - rekao je predstavnik ministarstva James Kenney i dodao:

- Ovo je veliki propust poslodavca koji nije bio u stanju prepoznati opasnosti i omogućiti sigurnost radnika.

O svemu se, nakon završene istrage oglasio i Baldwinov odvjetnički tim.

U objavi koju su podijelili na njegovom službenom Instagram profilu stigla je samo nekoliko sati nakon što su dužnosnici Ureda za zaštitu zdravlja i sigurnost na radu odredili maksimalnu kaznu producentima vesterna. 

Iako je i Baldwin bio producent, u objavi su istaknuli odlomak iz službenih dokumenata istrage, u kojem piše da je bio uključen u scenarij i casting, ali ne u sigurnosne procedure te tako tvrde da on nema razloga biti kažnjen na bilo koji način.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 2

VIDEO

Shaq ogladnio pa u dubrovačkoj pekarnici naručio sočni burek
RUČA KA' I OBIČAN PUK

Shaq ogladnio pa u dubrovačkoj pekarnici naručio sočni burek

Čitatelj 24sata ga je snimio tijekom narudžbe bureka u jednoj dubrovačkoj pekarnici na Gružu