To je to što me zanima!

Produkcijska kuća HBO gradit će filmski studio u Dubrovniku

NOVI PROJEKT Fabiola Beracasa, pokćerka milijardera Randolpha Hearsta koja se nedavno udala u Hrvatskoj, osim studija u Dubrovniku želi izgraditi i tematski park
Vidi originalni članak

Najveći filmski studio u ovom dijelu Europe trebao bi se završiti krajem sljedeće godine. Potvrdio nam je to dubrovački gradonačelnik Andro Vlahušić. Dodao je kako će se studio i tematski park prostirati na 50.000 četvornih metara. 

Riječ je o projektu koji je pokrenula Fabiola Beracasa (38). Ona se prošlog mjeseca u Dubrovniku udala za bankara Jasona Backhama. Fabiola je suvlasnica producentske tvrtke Relativity Media koja u suradnji s HBO televizijom želi uložiti u novi projekt. 

- Pregovori su počeli. Bili smo na sastanku u Americi gdje smo dogovarali detalje - ističe Vlahušić. 

Dubrovnik je odavno postao jedna od najtraženijih lokacija za snimanje serija. Ondje se od 2011. snima HBO-ova “Igra prijestolja”, a producenti su najavili i snimanje pete sezone. 

Kako su nam potvrdili u Hrvatskom audiovizualnom centru, krovnoj organizaciji za filmove i serije, Hrvatska je u dvije godine od snimanja stranih projekata zaradila više od 96 milijuna kuna.

Idi na 24sata

Komentari 9

  • kung fu panda 03.07.2014.

    sve dok ne bude trebala građevinsku dozvolu kad vidi da je to kod nas izvaditi isto kao i Titanik sa dna oceana odustati će brzo

  • emaOs 03.07.2014.

    Dobra vijest......neka se samo ulaže.

  • Stella81 03.07.2014.

    kaj nije bio bunt protiv te fabiole i da ide doma? :))

Komentiraj...
Vidi sve komentare