To je to što me zanima!

Rasisti iz Srbije grubo vrijeđali pjevačicu iz Konga, ona im se obratila na tečnom srpskom

Stella iz Konga otpjevala je srpsku pjesmu 'Ej, dragi, dragi', a na YouTubeu ju je dio komentatora vrijeđao na rasnoj osnovi, a neki su čak i prijetili njoj i njezinoj obitelji. Sada se na Instagramu osvrnula na uvrede
Vidi originalni članak

Pjevačica Stella Muleka iz Konga se preselila u Srbiju zbog studija. Zavoljela je njihove običaje i glazbu te je nedavno s glazbenikom Dejanom Petrovićem otpjevala prepjev pjesme 'Ej, dragi, dragi' (Kosovski božuri) i snimila spot. Međutim, nakon izlaska spota našla se na meti srpskih rasista.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

U spotu Stella pleše srpsko kolo odjevena u tradicionalnu nošnju, a za svoj glas i nastup dobila je brojne pohvale. Ipak, nisu sve reakcije bile pozitivne. Dio komentatora vrijeđao ju je na rasnoj osnovi, a neki od njih čak su i prijetili pjevačici i njezinoj obitelji.

Stella se na svom Instagram profilu osvrnula na uvredljive komentare. Napisala je podužu objavu na srpskom, koji je za vrijeme svog boravka u Srbiji naučila tečno govoriti.

- Željela bih se zahvaliti Dejanu za ovako lijep projekt i što me je pozvao da budem dio istog, jer on zna, kao i moja obitelj i pravi prijatelji u Srbiji, koliko volim Srbiju kao zemlju i koliko poštujem njenu kulturu - započela je, te dodala kako je za upis fakulteta šest mjeseci učila srpski, a mjesec dana uvježbavala plesati kolo.



- Na fakultetu sam plakala svaki dan jer nisam dovoljno znala srpski, ali sam uz pomoć obitelji položila sve ispite na srpskom sa ocjenama 9/10, osim ekonometrije iz koje sam imala nižu ocjenu. Razumijem da je Kosovo osjetljiva tema za veliki broj Srba, a oni koji misle da sam ovo otpjevala zbog popularnosti i slave imaju pravo na svoje mišljenje i to me ne pogađa - istaknula je.



- Kao prvo, ja nisam iz Amerike, već iz Afrike. Kao drugo, to nije džungla, nemam divlje životinje u dvorištu, niti sam došla u Srbiju jer sam migrant. Žao mi je svih vas koji pričate o kulturnom odobravanju, ili da je miješanje rasa genocid, jer vidim da imate toliko mržnje u sebi da je morate usmjeriti na nekoga. Ali ta osoba neću biti ja - poručila je Stella u nastavku.

MOJA PRIČA Anatacha Filimone iz showa Supertalent: U školi su me maltretirali zbog boje kože...

- Ispričavam se ako želite da vaša snajka ima plave oči i zlatu kosu. Ja imam tamne oči i tamnu kosu i ostajem ovako i ovdje. Jedini način da napustim Srbiju jest da budem deportirana, što se neće dogoditi, jer se svaki dan trudim da ne prekršim nijedan zakon, kao i da živim u skladu sa srpskim zakonom i poštujem ga. I ostavite na miru moju obitelj - ne šaljite im poruke na Instagram i Facebook kako ne želite crnce i crnkinje u Srbiji, jer veliki dio vas živi u inozemstvu - u Africi, Americi, Aziji i nitko vam ne govori da se vratite u svoju zemlju - zaključila je pjevačica.

POGLEDAJTE PREMIJERU DRUGE EPIZODE 'BUKIJA I TARIKA':

Idi na 24sata

Komentari 18

  • TomislavPerić 26.01.2022.

    Ja sam u Monacu vec godinama Kakva rasna mrznja na Jahtama gdje imam do 12 rasa ljudi i boje koze do kosokih Najbrojnija posijeta popunjenosti zatvora u Monacu,frendici i frendice iz Srbije. Lako se provijeri na policiji Modegas

  • lokal patriota 26.01.2022.

    Klasična srpska nekultura.

  • Marko 1975 25.01.2022.

    Nije fer,

Komentiraj...
Vidi sve komentare