To je to što me zanima!

Riječki zbor mladih zapjevao putem Skypea i sve oduševio

Pjevački zbor 'Josip Kaplan' pjevao je već s mnogim estradnim zvijezdama i renomiranim pjevačima, a 2012. su bili pobjednici prve sezone HRT-ovog showa 'Do posljednjeg zbora'
Vidi originalni članak

Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: U riječki HNK stigla je 'Evita': Zbog tanga doveli i Argentinca

Pjevački zbor mladih 'Josip Kaplan' ni u ova teška i neizvjesna vremena ne odustaje od zajedničke pjesme i druženja. Naravno, u skladu s aktualnom globalnom pandemijom virusa i propisanim mjerama sigurnosti sastali su se online i zapjevali. Putem Skypea su napravili improviziranu probu i izabrali pjesmu 'Heal The World' Michaela Jacksona. Riječki zbor odradio je to jednako uigrano kao i na pozornici te su zaradili brojne komplimente.

POGLEDAJTE VIDEO: 

- Dragi ljudi, došao je trenutak da se na neko vrijeme udaljimo jedni od drugih i da ne činimo one stvari koje inače zajedno radimo! Nama Kaplanovcima teško je palo što ne možemo zajedno muzicirati i prenositi poruku i energiju na druge ljude pa smo se radi toga odlučili na ovaj korak. Nadamo se da će vam se svidjeti i da će naša emocija i poruka koju šaljemo doći do svih vas... bez obzira gdje se nalazili! Jer nema te udaljenosti koju pjesma i ljubav ne mogu premostiti. Gomilu pozitive i dobrih vibri šalju vam vaši KAPLANOVCI! #ostanidoma - napisali su iz zbora. 

Pjevački zbor mladih 'Josip Kaplan' osnovan je u svibnju 2006., a kroz svoj bogati repertoar zbor njeguje glazbu svih stilskih razdoblja od renesanse do 21. stoljeća, kompozicije hrvatskih i stranih skladatelja, a osobito glazbeni opus Sjevernog hrvatskog primorja, crnačke duhovne kompozicije, te obrade narodne i popularne glazbe. Najradije izvode djela upravo skladatelja čije ime s ponosom nose - Josipa Kaplana.



Snimili su 2011. album s Božićnim pjesmama, na kojem je ostvarena suradnja s estradnim pjevačima kao što su Maja Vučić, Ivana Kindl, Šajeta, Davor Gobac i drugi. Iste godine nastupali su na koncertima Tonyja Cetinskog u pulskoj Areni, KD Vatroslava Lisinskog i dvorani Tivoli, uz pratnju Zagrebačke filharmonije pod dirigentskim vodstvom maestra Ive Lipanovića. Pjevali su i s Doris Dragović, Damirom Kedžom, Jacquesom Houdekom, klapom Cambi, grupom Opća opasnost, Markom Toljom, Nenom Belanom i drugima. Također, pobjednici su prve sezone HRT-ovog showa 'Do posljednjeg zbora' 2012. 

Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: Cetinski otvorio školu pjevanja: Pjevat će se i Oliverove pjesme

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
 

Idi na 24sata

Komentari 3

  • Drele91 27.03.2020.

    Sve pohvale :) :)

  • 27.03.2020.

    Bravo.Fenomenalni ste.Želim vam što prije da imate probe uživo.

  • It's kišing 27.03.2020.

    Bravo riječki zbor mladih koji je zapjevao preko Skype-a i sve oduševio...

Komentiraj...
Vidi sve komentare