Obavijesti

Show

Komentari 3

Riječki zbor mladih zapjevao putem Skypea i sve oduševio

Riječki zbor mladih zapjevao putem Skypea i sve oduševio
3

Pjevački zbor 'Josip Kaplan' pjevao je već s mnogim estradnim zvijezdama i renomiranim pjevačima, a 2012. su bili pobjednici prve sezone HRT-ovog showa 'Do posljednjeg zbora'

VIDEO

Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: U riječki HNK stigla je 'Evita': Zbog tanga doveli i Argentinca

Pjevački zbor mladih 'Josip Kaplan' ni u ova teška i neizvjesna vremena ne odustaje od zajedničke pjesme i druženja. Naravno, u skladu s aktualnom globalnom pandemijom virusa i propisanim mjerama sigurnosti sastali su se online i zapjevali. Putem Skypea su napravili improviziranu probu i izabrali pjesmu 'Heal The World' Michaela Jacksona. Riječki zbor odradio je to jednako uigrano kao i na pozornici te su zaradili brojne komplimente.

POGLEDAJTE VIDEO: 

- Dragi ljudi, došao je trenutak da se na neko vrijeme udaljimo jedni od drugih i da ne činimo one stvari koje inače zajedno radimo! Nama Kaplanovcima teško je palo što ne možemo zajedno muzicirati i prenositi poruku i energiju na druge ljude pa smo se radi toga odlučili na ovaj korak. Nadamo se da će vam se svidjeti i da će naša emocija i poruka koju šaljemo doći do svih vas... bez obzira gdje se nalazili! Jer nema te udaljenosti koju pjesma i ljubav ne mogu premostiti. Gomilu pozitive i dobrih vibri šalju vam vaši KAPLANOVCI! #ostanidoma - napisali su iz zbora. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Pjevački zbor mladih 'Josip Kaplan' osnovan je u svibnju 2006., a kroz svoj bogati repertoar zbor njeguje glazbu svih stilskih razdoblja od renesanse do 21. stoljeća, kompozicije hrvatskih i stranih skladatelja, a osobito glazbeni opus Sjevernog hrvatskog primorja, crnačke duhovne kompozicije, te obrade narodne i popularne glazbe. Najradije izvode djela upravo skladatelja čije ime s ponosom nose - Josipa Kaplana.



Snimili su 2011. album s Božićnim pjesmama, na kojem je ostvarena suradnja s estradnim pjevačima kao što su Maja Vučić, Ivana Kindl, Šajeta, Davor Gobac i drugi. Iste godine nastupali su na koncertima Tonyja Cetinskog u pulskoj Areni, KD Vatroslava Lisinskog i dvorani Tivoli, uz pratnju Zagrebačke filharmonije pod dirigentskim vodstvom maestra Ive Lipanovića. Pjevali su i s Doris Dragović, Damirom Kedžom, Jacquesom Houdekom, klapom Cambi, grupom Opća opasnost, Markom Toljom, Nenom Belanom i drugima. Također, pobjednici su prve sezone HRT-ovog showa 'Do posljednjeg zbora' 2012. 

Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: Cetinski otvorio školu pjevanja: Pjevat će se i Oliverove pjesme

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

02:13


 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Najveća imena nove techno scene dolaze na Zrće
PROMO

Najveća imena nove techno scene dolaze na Zrće

Nizozemski Verknipt na svoje premijerno izdanje Verknipt Croatia Holiday Festivala ovog ljeta dovodi zvijezde hard techno scene te najavljuje svoj najveći line-up dosad

Debitantski album grupe Donkey Hot zove se ''MAMA'' zato što je mama car
PROMO

Debitantski album grupe Donkey Hot zove se ''MAMA'' zato što je mama car

Tokom slušanja albuma jasno je o kakvom se bendu radi - pjesme su duhovite, upečatljive i neke od njih uvijek će vam izmamiti osmijeh na lice, ali daleko je to od površne duhovitosti, svirka je čvrsta i rifovi osvajaju.
Vili Gobac i Donkey Hot u financijskoj krizi „Mama Care“ daj pare
PROMO

Vili Gobac i Donkey Hot u financijskoj krizi „Mama Care“ daj pare

'Mama care' nova je rock dizalica grupe Donkey Hot kojom ova fantastična petorka najavljuje svoj album prvijenac