To je to što me zanima!

'Rukama stvaramo čaroliju, a pobjeda je kruna našeg rada'

Karlovačko kazalište sjena osvojilo je 200.000 kn u Supertalentu. Pobjedu smatraju krunom svog rada, a osvojeni novac kluba jedanaest članova podijelit će s učiteljem
Vidi originalni članak

Ovo je kruna našeg rada. Presretni smo što smo pobijedili i predstavili široj javnosti kazalište sjena, rekao je Igor Beketić (46), voditelj Promenada kluba iz Karlovca.

Igrom sjena osvojili su gledatelje. Osvojenih 200.000 kuna 11članova kazališta podijelit će s njihovim učiteljem, bugarskim umjetnikom Velimirom Velevom. On ih je 2009. godine naučio tehnikama neverbalnog kazališta. Promenada klub osnovan je 2002. godine kao plesni klub, a 2009. godine povezali su se s Via teatrom iz Sofije. Počeli su uvježbavati predstavu bugarske umjetnice Nikoline Georgijeve, čije su dijelove izveli i u finalu 'Supertalenta'.Iako je najmlađa članica ansambla Katarina Jelenčić (13), ona ima najviše iskustva. Na početku je zbog napora osjećala bol u mišićima.

- Iako naše predstave djeluju jednostavno, nije ih lako izvoditi. Najteže je kad mi visoki moramo čučati, a niži ispružiti ruke uvis - kaže najstariji član Ivan Kalčić (26).

Medicinska sestra Marija Kućan (23) pridružila se Promenadi prije godinu dana. Probe usklađuje s poslom u bolnici. Zaljubila se u kazalište sjena kad je otkrila koliko oblika i likova može stvoriti svojim rukama. Pobjednici showa nekoliko će se dana odmarati, a zatim u rodnom Karlovcu pripremiti slavlje.

S novim članovima žele izvesti 'Labuđe jezero'

Ekipa traži nove članove ansambla kako bi im prenijeli znanje o igri sjenama. S više ljudi uvježbat će 'Labuđe jezero' koje posvećuju vjernim sugrađanima koji su navijali za njih.

Idi na 24sata

Komentari 9

  • mara044_1 20.12.2011.

    Bravo, skupa s prijateljima gledali smo njihove nastupe i bili smo toliko pod dojmom te fantastične izvedbe da se "muha mogla čuti". Svaka čast, nešto nesvakidašnje i nestvarno, bravo!

  • lgredicak 20.12.2011.

    Čestitam! Bilo bi savršeno kad bi svoj entuzijazam i viziju mogli prenjeti i na druge mlade u Karlovcu, a onda i u Hrvatskoj. Vaša vještina i uloženi trud ostavljaju bez daha. Držim fige da sad budete i medijski više popraćeni i da vas angažiraju i druga kazališta za svoje predstave - posebno televizija kao njamoćniji medij. Uživajte u zasluženoj slavi!

  • melči 20.12.2011.

    Kad se spoji ljubav,trud i rad dobije se takav rezultat. BRAVO!!! Napraviti takve točke da ostavljaju gledatelje bez daha,to ja zovem talent. Iskreno se nadam da ćemo vas i mi koji nismo iz Karlovca moći još gledati.

Komentiraj...
Vidi sve komentare