To je to što me zanima!

Sedlarov dokumentarni film 'Petnaest do osam' svečano se prikazuje u Studentskom centru

Povod projekcije je 54. obljetnica završetka Šestodnevnog rata. Po mišljenju mnogih, Šestodnevni rat najvažniji je u povijesti Izraela, jer se nakon te pobjede u lipnju 1967. Izrael izborio za Jeruzalem i za današnje granice
Vidi originalni članak

Dokumentarni film 'Petnaest do osam (Priča o generalu Motti Hodu)' redatelja Jakova Sedlara svečano će se prikazati u četvrtak, 10. lipnja, u Studentskom centru. Povod projekcije je 54. obljetnica završetka Šestodnevnog rata. Po mišljenju mnogih, Šestodnevni rat najvažniji je u povijesti Izraela, jer se nakon te pobjede u lipnju 1967. Izrael izborio za Jeruzalem i za današnje granice.

General Motti Hod legendarni je izraelski ratnik, jedan od osnivača izraelskog ratnog zrakoplovstva i upravo je pod njegovim vodstvom, u roku od par sati, Izrael onesposobio  preko 400 arapskih aviona, bez da su uopće uspjeli poletjeti u pravcu Izraela.

Ovo je jedini film snimljen o ovoj važnoj figuri u izraelskoj povijesti. O njemu kao osobi, ali i o Šestodnevnom ratu, govorit će nekoliko izraelskih povijesnih ličnosti: Ariel Sharon, Shimon Peres, Ezer Weizman, Ran Pecker i, naravno, Motti Hod

'TO LOVE AND BACK' Jakov Sedlar s novim filmom na LGBTQ festivalu u Philadelphiji

Film je do sada prikazan u Izraelu, USA, Canadi, Australiji, Njemačkoj i Brazilu. Projekciji će nazočiti redatelj Jakov Sedlar, a Boris Havel, docent na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu, održat će uvodni govor s posebnim naglaskom na trenutačnu situaciju u Izraelu. 
 

 

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare