To je to što me zanima!

Seks je na filmu od crno-bijelih klasika: 'I orgazmi su gluma...'

Jedni tvrde da u akciji na setu nema ništa seksualno, dok se drugi ipak vole ‘osigurati’ pokojim trikom kako bi sve bilo profesionalno
Vidi originalni članak

Filmski setovi često su mjesta s gomilom ljudi, puno posla i malo vremena, a u takvim okolnostima i svim očima uprtima u glumce nije lagano odraditi ljubavnu scenu. I to na način da gledatelj ima dojam kako je riječ o romantičnoj situaciji. Film snimljen prije gotovo 90 godina, crno-bijela drama “Ekstaza”, slovi za pionira eksplicitnih kadrova, a u vrijeme prije Drugoga svjetskog rata na filmskom platnu prikazao je scenu ženskog orgazma. U njemu je uz Hedy Lamar glumio i naš Zvonimir Rogoz.

S godinama je, naravno, film postajao sve otvoreniji i liberalniji pa takve scene više nikoga ne šokiraju, ali gledatelje ostavljaju u drukčijoj dilemi. Mnogi se pitaju događa li se išta od odglumljenog zaista i kako je snimati “škakljive” scene na setu. Filmski redatelj Rajko Grlić 80-ih je snimio komediju “U raljama života”, u kojoj je Bata Živojinović glumio i bez dogovorenog honorara. 

- Nije baš bilo ugodno kad sam ga zvao da mi glumi u filmu. Trebalo je jednom takvom glumcu reći da nemam novca i da bi se on trebao skinuti, ali odmah je pristao - prisjetio se redatelj. 

Petnaestak godina poslije snimio je “Neka ostane među nama”, film o dva zagrebačka brata i njihovim ženama te ljubavnicama, a za hrvatske standarde riječ je o filmu prepunom seksa. Daria Lorenci i Nataša Dorčić imale su zapažene uloge, a obje su pojasnile kako je odigrati orgazam na setu, kao i odigrati svaki drugi glumački zadatak. 

'U RALJAMA ŽIVOTA' Grlić o kultnom filmu: 'Bata se skinuo u gaće i nije htio novac'

- Morali smo dugo dahtati, glumiti seks, svršavanje i razgovor nakon toga, a sve u jednom kadru. Sve smo dobro isprobali prije snimanja pa smo, na opće čuđenje, završili sa samo tri ponavljanja - prepričala je Dorčić klinč s Goranom Grgićem, koji ni sam nema problema sa snimanjem pikanterija.

U “Ruskome mesu” snimao je eksplicitnu scenu s Barbarom Nolom, a iza kamere je bio njezin muž Lukas. 

- Poslije snimanja otišli smo na večeru i sve prepričali mojoj supruzi - priznao je glumac, koji također u tome ne vidi ništa “seksualno” nego samo posao.

Scena u kojoj se u filmu “Oficir s ružom” Dragana Mrkić u kadi kupa sa Ksenijom Pajić izmamila je ‘80-ih godina u Jugoslaviji mnogima osmijeh na lice. Uz glumice zablistao je kao zvijezda filma i glumac Žarko Laušević. U istom desetljeću na sebe je skrenula pozornost i tad 21-godišnja Ena Begović, koja se razgolitila u “Padu Italije” Lordana Zafranovića.

Mira Furlan, pak, u “Kiklopu” Antuna Vrdoljaka “vruće” scene snimala je s Franom Lasićem. Scena se dugo prepričavala, a slovi za jednu od najerotičnijih u ex-yu kinematografiji.

SNIMANJE SERIJE Šokirale gledatelje: Paraminski i Marija u žestokoj lezbo sceni

U novije vrijeme u regiji je najviše prašine među erotskim scenama izazvao strastveni lezbijski klinč između Leone Paraminski i Marije Bergam u srpskoj kriminalističkoj TV seriji autora Dragana Bjelogrlića i Stevana Koprivice “Senke nad Balkanom”. Naša glumica, pak, ima svog favorita kad je akcija na setu u pitanju. 

- Iako mi Halle Berry nije najdraža glumica, s Billyjem Bobom Thorntonom odglumila je vrhunski. Scena je toliko prirodna da djeluje vjerodostojno - priznala je svojedobno Leona.

Među najpoznatijim filmovima sa Zapada, koji su se proslavili erotskim scenama na setu, svakako je američka erotska drama s Mickeyjem Rourkeom i Kim Basinger, koja slovi za jedan od značajnijih visokobudžetnih, seksualno eksplicitnih filmova ‘80-ih, a dva nastavka snimljena su 10-ak godina poslije.

Još kontroverzniji za mnoge je ‘70-ih bio “Posljednji tango u Parizu”. Film je izazvao veliki skandal u Italiji zbog scene analnog seksa, no da se ne radi o neukusu nego o budućem filmskom klasiku pokazalo je vrijeme. Marlon Brando je bio nominiran za Oscara za najboljega glavnoga glumca, a Bernardo Bertolucci za režiju. Jednom prilikom redatelj je priznao da je scena u kojoj tad 48-godišnji Marlon Brando siluje 19-godišnju Mariju Schneider stvarna. Glumica je o tome progovorila pet godina prije, ali nitko joj nije vjerovao da je silovana.

Buran život meksičke slikarice Fride Kahlo završio je i na filmskom platnu, a glavna uloga pripala je Salmi Hayek. Naravno, da ćemo glumicu gledati bez odjeće, bilo je praktički neizbježno. Iako ne vrvi strastvenim scenama, a nije ni riječ o erotskom filmu, za mnoge je jedna od najupečatljivijih scena seksa na filmu ona između Leonarda DiCaprija i Kate Winslet u “Titanicu”. Kao i crtanje portreta razgolićene Kate Winslet. 

- Akademija me nije pripremila na neugodnosti koje će me dočekati na snimanju ‘Titanica’, ali srećom, Leo mi je odlično ‘legao’. U škakljivim scenama samo zatvorim oči i ne razmišljam - ispričala je britanska glumica.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata

Komentari 8

  • 01.12.2019.

    profesionalno normalno da ce glumiti sve je to film,,

  • Francesco_Totti 01.12.2019.

    Za ovo ste trebali cenzurirati bradavice ili bar staviti oznaku 18+...

  • kajzer/soze/80🇷🇸 01.12.2019.

    Miki Rurki i Kim Besinger u 9/2 nedelja fantastični,a imao je on još jedan dobar sa nekom glumicom zaboravio sam ime,film "divlja orhideja"Od onih sa balkana,neverovatno puno naših srpskih glumaca i hrvatskih glumica u sexi filmovima😍,dal politički ili zbog drugih nekih stvari,ali tako je bilo realno..

Komentiraj...
Vidi sve komentare