Obavijesti

Show

Komentari 8

Seks je na filmu od crno-bijelih klasika: 'I orgazmi su gluma...'

Seks je na filmu od crno-bijelih klasika: 'I orgazmi su gluma...'
11

Jedni tvrde da u akciji na setu nema ništa seksualno, dok se drugi ipak vole ‘osigurati’ pokojim trikom kako bi sve bilo profesionalno

VIDEO

Filmski setovi često su mjesta s gomilom ljudi, puno posla i malo vremena, a u takvim okolnostima i svim očima uprtima u glumce nije lagano odraditi ljubavnu scenu. I to na način da gledatelj ima dojam kako je riječ o romantičnoj situaciji. Film snimljen prije gotovo 90 godina, crno-bijela drama “Ekstaza”, slovi za pionira eksplicitnih kadrova, a u vrijeme prije Drugoga svjetskog rata na filmskom platnu prikazao je scenu ženskog orgazma. U njemu je uz Hedy Lamar glumio i naš Zvonimir Rogoz.

S godinama je, naravno, film postajao sve otvoreniji i liberalniji pa takve scene više nikoga ne šokiraju, ali gledatelje ostavljaju u drukčijoj dilemi. Mnogi se pitaju događa li se išta od odglumljenog zaista i kako je snimati “škakljive” scene na setu. Filmski redatelj Rajko Grlić 80-ih je snimio komediju “U raljama života”, u kojoj je Bata Živojinović glumio i bez dogovorenog honorara. 

- Nije baš bilo ugodno kad sam ga zvao da mi glumi u filmu. Trebalo je jednom takvom glumcu reći da nemam novca i da bi se on trebao skinuti, ali odmah je pristao - prisjetio se redatelj. 

Petnaestak godina poslije snimio je “Neka ostane među nama”, film o dva zagrebačka brata i njihovim ženama te ljubavnicama, a za hrvatske standarde riječ je o filmu prepunom seksa. Daria Lorenci i Nataša Dorčić imale su zapažene uloge, a obje su pojasnile kako je odigrati orgazam na setu, kao i odigrati svaki drugi glumački zadatak. 

Grlić o kultnom filmu: 'Bata se skinuo u gaće i nije htio novac'
Grlić o kultnom filmu: 'Bata se skinuo u gaće i nije htio novac'

- Morali smo dugo dahtati, glumiti seks, svršavanje i razgovor nakon toga, a sve u jednom kadru. Sve smo dobro isprobali prije snimanja pa smo, na opće čuđenje, završili sa samo tri ponavljanja - prepričala je Dorčić klinč s Goranom Grgićem, koji ni sam nema problema sa snimanjem pikanterija.

U “Ruskome mesu” snimao je eksplicitnu scenu s Barbarom Nolom, a iza kamere je bio njezin muž Lukas. 

- Poslije snimanja otišli smo na večeru i sve prepričali mojoj supruzi - priznao je glumac, koji također u tome ne vidi ništa “seksualno” nego samo posao.

Scena u kojoj se u filmu “Oficir s ružom” Dragana Mrkić u kadi kupa sa Ksenijom Pajić izmamila je ‘80-ih godina u Jugoslaviji mnogima osmijeh na lice. Uz glumice zablistao je kao zvijezda filma i glumac Žarko Laušević. U istom desetljeću na sebe je skrenula pozornost i tad 21-godišnja Ena Begović, koja se razgolitila u “Padu Italije” Lordana Zafranovića.

Mira Furlan, pak, u “Kiklopu” Antuna Vrdoljaka “vruće” scene snimala je s Franom Lasićem. Scena se dugo prepričavala, a slovi za jednu od najerotičnijih u ex-yu kinematografiji.

Šokirale gledatelje: Paraminski i Marija u žestokoj lezbo sceni
Šokirale gledatelje: Paraminski i Marija u žestokoj lezbo sceni

U novije vrijeme u regiji je najviše prašine među erotskim scenama izazvao strastveni lezbijski klinč između Leone Paraminski i Marije Bergam u srpskoj kriminalističkoj TV seriji autora Dragana Bjelogrlića i Stevana Koprivice “Senke nad Balkanom”. Naša glumica, pak, ima svog favorita kad je akcija na setu u pitanju. 

- Iako mi Halle Berry nije najdraža glumica, s Billyjem Bobom Thorntonom odglumila je vrhunski. Scena je toliko prirodna da djeluje vjerodostojno - priznala je svojedobno Leona.

Među najpoznatijim filmovima sa Zapada, koji su se proslavili erotskim scenama na setu, svakako je američka erotska drama s Mickeyjem Rourkeom i Kim Basinger, koja slovi za jedan od značajnijih visokobudžetnih, seksualno eksplicitnih filmova ‘80-ih, a dva nastavka snimljena su 10-ak godina poslije.

Još kontroverzniji za mnoge je ‘70-ih bio “Posljednji tango u Parizu”. Film je izazvao veliki skandal u Italiji zbog scene analnog seksa, no da se ne radi o neukusu nego o budućem filmskom klasiku pokazalo je vrijeme. Marlon Brando je bio nominiran za Oscara za najboljega glavnoga glumca, a Bernardo Bertolucci za režiju. Jednom prilikom redatelj je priznao da je scena u kojoj tad 48-godišnji Marlon Brando siluje 19-godišnju Mariju Schneider stvarna. Glumica je o tome progovorila pet godina prije, ali nitko joj nije vjerovao da je silovana.

Buran život meksičke slikarice Fride Kahlo završio je i na filmskom platnu, a glavna uloga pripala je Salmi Hayek. Naravno, da ćemo glumicu gledati bez odjeće, bilo je praktički neizbježno. Iako ne vrvi strastvenim scenama, a nije ni riječ o erotskom filmu, za mnoge je jedna od najupečatljivijih scena seksa na filmu ona između Leonarda DiCaprija i Kate Winslet u “Titanicu”. Kao i crtanje portreta razgolićene Kate Winslet. 

- Akademija me nije pripremila na neugodnosti koje će me dočekati na snimanju ‘Titanica’, ali srećom, Leo mi je odlično ‘legao’. U škakljivim scenama samo zatvorim oči i ne razmišljam - ispričala je britanska glumica.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Pokretanje videa...

zenzacija 10 09:49
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Lord of the Ringos? Jackson će režirati film o Beatlesima
NOVA SURADNJA

Lord of the Ringos? Jackson će režirati film o Beatlesima

Taj će oskarovac oživjeti napeto snimanje posljednjeg albuma slavnog britanskog banda 'Let It Be', koristeći se sa 55 sati dosad nepoznatih videosnimki kultnog benda iz 1969. godine

Hathaway otkrila: Snima se 3. dio filma 'Princezini dnevnici'
FANOVI ODUŠEVLJENI

Hathaway otkrila: Snima se 3. dio filma 'Princezini dnevnici'

Brojni obožavatelji godinama su se pitali zbog čega su snimljena samo dva nastavka, a američka glumica ovih je dana otkrila vijest koja je oduševila brojne fanove filma
Kultni 'Simpsoni' se ukidaju? Ne donose nikakav prihod Foxu
NAKON 30 GODINA

Kultni 'Simpsoni' se ukidaju? Ne donose nikakav prihod Foxu

Zbog spajanja TV mreže Fox s Disneyjem, ugovori o licenciranju bit će drugačiji. Fox ne zna hoće im se isplatiti održati Simpsone na životu, budući da godinama ne ostvaruju prihode