To je to što me zanima!

Senzacionalnim koncertom A. Sáncheza završeno prvo izdanje Ponta Lopud Jazz festivala

Bajkovita večer završila je jam sessionom, u kojem su svoje umijeće, sada i ovdje uz svoje mentore, pokazali i sudionici Ponta Lopud Jazz festivala
Vidi originalni članak

Senzacionalnim koncertom jednog od najpoznatijih jazz glazbenika na svijetu, četverostrukog osvajača Grammyja Antonija Sáncheza i njegovog benda Bad Hombre, u subotu navečer zatvoreno je prvo izdanje Ponta Lopud Jazz festivala.

LJETOVANJE U HRVATSKOJ Cruz Beckham svirao na Lopudu uz zalazak sunca: Oduševio je legendarnim hitom Beatlesa...

Sánchez je pred oduševljenom publikom izveo album SHIFT (Bad Hombre vol. 2), koji je nastao kao rezultat suradnje s nekim od najeminentnijih jazz umjetnika današnjice, a riječ je o zbirci kompozicija iz opusa internacionalnih glazbenika i tekstopisaca koji su mu povjerili svoje pjesme da bi ih on nanovo osmislio.

SHIFT su uživo sa Sánchezom, na pozornici u vrtu hotela Grand, izveli Thana Alexa, BIGYUKI i Lex Sadler. Kao posebno iznenađenje na zadnjoj izvedbi pridružili su im se Joe Lovano i David Sànchez, stoji u priopćenju.

Bajkovita večer završila je jam sessionom, u kojem su svoje umijeće, sada i ovdje uz svoje mentore, pokazali i sudionici Ponta Lopud Jazz festivala, a sve je kulminiralo velikim završnim partyjem. 

- Ponosna sam, sretna i ispunjena. Iako sam itekako svjesna veličine svih umjetnika koji su nam ukazali čast svojim dolaskom na Lopud, kao i beskrajnim talentom svih sudionika, prvo izdanje Ponta Lopud Jazza nadmašilo je sva naša očekivanja. Dogodila se čarolija stvaranja umjetnosti, međusobnog nadopunjavanja, podržavanja i istinske ljubavi prema glazbi - izjavila je umjetnička direktorica Ponta Lopud Jazz festivala Thana Alexa, zahvalila svima te već najavila pripreme za drugo izdanje Festivala.

I zadnji dan PL Jazza počeo je masterclassom, koji je održao upravo Antonio Sánchez, a kroz razgovor sa sudionicima na temu 'Pripovijedanja kroz glazbu', polaznici su dobili priliku steći potrebne alate koje svi glazbenici, neovisno o instrumentu, stilu ili razini na kojoj se nalaze mogu koristiti za organiziranje svojih misli kroz glazbu i početi pričati svoje priče.

ODMOR BECKHAMOVIH KOD LOPUDA Razgolićeni David, pusa slavnog para, zalasci sunca: Victoria je pokazala trenutke iz Hrvatske

Od 31. kolovoza do 2. rujna Lopud je bio mjesto susreta, usavršavanja i razmjene ideja među jazz glazbenicima svjetskog ranga i mladih profesionalaca. Predavanja su održali master u rezidenciji, renomirani saksofonist Joe Lovano, kao i mentori - bubnjar Antonio Sánchez, jazz pjevačica, skladateljica i aranžerka nominirana za Grammy te ujedno umjetnička direktorica Ponta Lopud Jazz festivala Thana Alexa, japanski pijanist BIGYUKI i drugi, a njihova predavanja i radionice pohađalo je 13 mladih profesionalaca iz Hrvatske i drugih zemalja.

POGLEDAJTE TRAILER: TARIK I BUKI SE VRAĆAJU

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare