To je to što me zanima!

Sheldon iz 'Teorije velikog praska' htio je biti meteorolog, godinama je skrivao da je gej

Zvijezda serije 'Teorija velikog praska' danas slavi okrugli 50. rođendan, a njegovu su glumačku karijeru obilježile brojne nagrade. Uključen je u razne filantropske akcije te je veliki humanitarac
Vidi originalni članak

Slavni američki glumac Jim Parsons danas slavi 50. rođendan, a najpoznatiji je po ulozi Sheldona Coopera u hit seriji 'Teorija velikog praska'. Majka mu je učiteljica, a otac Milton Joseph Parsons poginuo je u prometnoj nesreći 2001. godine.

GLUMAC SE POŽALIO 'Sheldon' progovorio o iskustvu s koronom: 'Nisam to ni sanjao'

Zanimljivo je kako je Parsons prvotno htio biti meteorolog, ali je shvatio kako se želi baviti glumom. Kasnije je pohađao Sveučilište u Houstonu i dobio diplomu za kazalište. Preselio se u New York kako bi nastavio glumačku karijeru. Godine 2001. debitirao je na Broadwayu u predstavi 'Slavujeva ljubav', a Parsonsova revolucionarna uloga došla je 2007. kada je dobio ulogu Sheldona Coopera u 'Teoriji velikog praska'.

Njegovo tumačenje lika donijelo mu je četiri Primetime Emmyja, nagradu Zlatni globus i televizijsku nagradu Critics' Choice. Parsons se također pojavio u nizu drugih televizijskih emisija i filmova te je glumio ulogu Buddyja u brodvejskoj produkciji 'Elf', a glumio je i u filmovima kao što su 'The Muppets' i 'Hidden Figures'.

Jim je 2012. godine priznao da je homoseksualac te da je u dugogodišnjoj vezi. Nakon 14-godišnje veze u svibnju 2017., vjenčao se s grafičkim dizajnerom Todom Spiewakom

Glumac je također uključen u razne filantropske aktivnosti. Podržava projekt 'Trevor' koji LGBTQ mladima pruža usluge intervencije u kriznim situacijama i prevencije samoubojstava. Također podržava dječju istraživačku bolnicu St. Jude i LGBT zajednicu. Sve u svemu, Jim Parsons je talentirani glumac koji je dobio pohvale kritičara za svoj rad na pozornici i ekranu. Cijenjena ej osoba u industriji zabave i uzor mnogima.

POGLEDAJTE VIDEO: NAJBOLJE SCENE IZ 'SPOJA NA SLIJEPO'

Idi na 24sata

Komentari 10

  • dahvaul 25.03.2023.

    A da mi je znat kak bi se ponašal da nije skrivo,pa vidi se odma da je pederko.

  • 24.03.2023.

    Čega se ovi srami,danas se čudiš ako voli žene

  • Zadar 2 24.03.2023.

    Je, odlicno je to skriva 🤣🤣🤣

Komentiraj...
Vidi sve komentare