To je to što me zanima!

Sin Esme Redžepove priveden: Simeon ukrao njezine stvari?

Ključ muzeja imao je s djevojkom Eleonorom. Navodno su zajedno iznijeli unikate u vrijednosti od nekoliko desetaka tisuća eura. On smatra da Esmina ostavština pripada njemu i ne želi ju dijeliti s drugima
Vidi originalni članak

Simeon Atanasov, jedan od 47 usvojenih sinova pokojne dive romske glazbe Esme Redžepove, priveden je zbog sumnje da je prošli tjedan opljačkao njezin muzej koji je pod zaštitom Makedonije.

LIJEPA GESTA Prijatelji na nogama: 'Obnovit ćemo grob naše kraljice Esme'

Tereti ga se da je iz muzeja odnio sve: nakit, odjeću, obuću, namještaj, pa čak i urne s pepelom njezina supruga Steve Teodosijevskog.

Imao je ključ muzeja i s djevojkom Eleonorom, za koju se govori da mu je ljubavnica, iznio je unikate u vrijednosti od nekoliko desetaka tisuća eura. On smatra da Esmina ostavština pripada njemu i ništa ne želi dijeliti s ostalih 46-ero braće i jednom sestrom.

I GROB JE ZAPUŠTEN Kraljici Esmi opustošili su dom: Uzeli haljine i suprugovu urnu!

Namjeravao se useliti u zgradu u kojoj je muzej, ali država mu to nije dopustila.

- Zato je do bogatstva odlučio doći krađom, a opljačkano nije namjeravao dijeliti s braćom - kažu bliski prijatelji Esmine porodice.

TUŽNA OBLJETNICA Snimila više od 1000 pjesama i odgojila 47 sinova i jednu kćer

Diva romske glazbe je oporučno svu imovinu darovala Makedoniji. Njezin grob rijetko posjećuju. Sve je zapušteno, a ni godinu i pol nakon njezine smrti nitko joj ni spomenik nije napravio. Ne brinu ni o kući u kojoj je živjela.

Pjevačica je umrla u 74. godini krajem 2016. Zvali su je 'Kraljicom Roma', posvojila je 48 djece, dvaput je nominirana za Nobelovu nagradu za mir, a kakva je bila najbolje je opisuje njezina davno izgovorena rečenica:

- Više od bilo kakvog bogatstva draže mi je kad vidim osmijeh nakon što nahranim barem jedno dijete.

Esma se ponosila svojim domoljubljem pa je 2013. ponijela titulu 'Nacionalnog umjetnika Makedonije'. Domovini je ostavila sve, pa čak i obiteljsku kuću od 750 kvadrata.

No unuci Esmina brata koji su joj najbliži krvni srodnici s državom se spore na sudu oko ostavštine. U međuvremenu njezin grob zjapi napušten, spomenik nisu uredili, a o kući nitko ne brine te je devastirana. Esma Redžepova sve je ostavila makedonskom ministarstvu kulture jer je smatrala kako je djecu zbrinula.

Idi na 24sata

Komentari 11

  • škver 23.04.2018.

    Pa posvoji !!

  • ĐorđePatković 23.04.2018.

    usvajala ih je da joj sviraju za džabe zato im i nije ništa ostavila

  • 23.04.2018.

    Sve mi se cini da je Eleonora udana .. jer samo tako moze biti ljubavnica tj on njen ljubavnik.

Komentiraj...
Vidi sve komentare