To je to što me zanima!

'Sjećam se prve Dore, zapila sam se s Robićem i Kondžom'

Glazbeno natjecanje u kojem se izabire pjesma koja će Hrvatsku predstavljati na Eurosongu ponovno se vratilo kući - u Opatiju. Nakon devet godina pauze grad je ponovno zasjao u festivalskom duhu
Vidi originalni članak

Sjećam se početaka Dore. Eh, to su bili dani! Nakon nastupa bismo se svi okupili i feštali do zore. Jednom sam se tako ‘zapila’ i s Ivom Robićem i Zoricom Kondžom, priča nam Emilija Ivković, inače velika obožavateljica Dore.

Glazbeno natjecanje u kojem se bira pjesma koja će Hrvatsku predstavljati na Eurosongu ponovno se vratilo kući - u Opatiju. Nakon devet godina pauze grad je ponovno zasjao u festivalskom duhu.

Plakati, ulična rasvjeta i glazba dok šetate uz more upućuju na to da je Opatija jedva dočekala događaj koji je postao njezin svojevrsni zaštitni znak.

PRVI PUT NA JEDNOM MJESTU Koja je vaš favorit?: Poslušajte isječke pjesama za Doru 2019.

- Dora se vratila i to za sve građane znači kao da smo dobili na lotu. Teško je opisati kako je sve to prije izgledalo, samo se čekao taj dan. A dan kasnije svi bismo zaspali na posao jer smo plesali do jutra. Odjednom je sva čar nestala, ali nam se sreća osmjehnula pa nam evo Dore opet - kaže Emilija.

Sve pratiti uživo, prisjeća se Emilija, bio je poseban događaj jer se na one koji su bili u publici, gledalo kao na zvijezde. Dosad se Dora održavala u Kristalnoj dvorani hotela Kvarner, a sada se preselila u Sportsku dvoranu 'Marino Cvetković'. 

- Kristalna dvorana je jedinstvena, ali mala je. Primala je 700 ljudi, ako se ne varam. Koliko čujem od sugrađana, dvorana ima veliki kapacitet i iznutra je spektakularna. Imat će veliku pozornicu i to neće utjecati na publiku. Kad bi se održavala ponovno u Kvarneru, takve preinake ne bi bile moguće jer povećanjem pozornice automatski morate smanjiti broj ljudi koji će moći biti u prostoriji - pojašnjava vrsna poznavateljica Dore.

SVE JE TO DIO IGRE Požari, 'namještaljke', uvrede... Što je Dora bez skandala?

Iako je Festival izbivao nekoliko godina, strast prema njemu jednaka je kao i tada. Ivković prati i ovogodišnje natjecatelje pa tako već ima svog favorita.

- Bačićka je prava mačka, ima i lijep glas, ali i pojavom osvaja. Treba nam takav predstavnik, Hrvatska je s njom samo na dobitku. Ima sve kvalitete da bi nas predstavljala - zaključuje. 

VIDI OVO! Ova boja kose paše baš svakoj dužini i tipu kose! Paše li vama?

Idi na 24sata

Komentari 14

  • Pumpkin. 16.02.2019.

    Nekada na samom početku ta Dora je i imala smisla, a sad, nema smisla ni komentirati.

  • alexkler 16.02.2019.

    Na Dori će pobijediti cura koja je slijepa,Bernarda

  • mudodokolenko 16.02.2019.

    sex,droga,ludilo,prostitucija----DORA

Komentiraj...
Vidi sve komentare