To je to što me zanima!

Slavna glumica na meti kritika zbog izjave o holokaustu: 'Nije riječ o rasi, to su sve bili bijelci'

Komentare Whoopi Goldberg o holokaustu u emisiji 'The View' aktivisti su proglasili 'opasnim', te zaključili da umanjuje traumu i patnje Židova u holokaustu. Glumica im se ispričala na društvenim mrežama
Vidi originalni članak

Glumica Whoopi Goldberg (66) nedavno je u emisiji 'The View' pričala o holokaustu, te zaključila kako tu nije riječ o rasizmu, nego o nečovječnosti. Svojom izjavom je izazvala burne reakcije na internetu, te se naposljetku ispričala.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Budimo iskreni, holokaust se ne odnosi na rasu. Radi se o čovjekovoj nečovječnosti prema čovjeku, o tome se radi. To su dvije skupine bijelaca - izjavila je Whoopi u emisiji.

- Hajde da razgovaramo o tome kako to stvarno jest. Radi se o tome kako se ljudi ponašaju jedni prema drugima. To je problem. Nije važno jeste li crni ili bijeli, Židovi… svi jedu jedni druge - zaključila je, a njezine su komentare aktivisti protumačili kao 'opasne'.

Na portalu StopAntisemitism.org napisali su kako su Whoopini komentari 'umanjili' traumu i patnju uzrokovanu zločinom.

- Nas šest milijuna je bilo omamljeno plinom, izgladnjelo i masakrirano jer su nas nacisti smatrali inferiornom rasom. Kako se usuđuješ umanjiti našu traumu i patnju? - poručili su iz organizacije.

Ubrzo nakon, glumica se ispričala na društvenim mrežama.

JOŠ SU GA I EMITIRALI NA DAN SJEĆANJA Komentar o holokaustu u novoj epizodi 'Seksa i grada' naljutio gledatelje: 'Nije bilo smiješno!'

- U današnjoj emisiji rekla sam da holokaust 'nije o rasi, već o čovjekovoj nečovječnosti prema čovjeku'. Trebao sam reći da se radi o oboje. Kao što je rekao Jonathan Greenblatt, kod holokausta je riječ o nacističkom sustavnom uništavanju židovskog naroda, koji su smatrali inferiornom rasom'. Ispravljena sam - napisala je Whoopi na Twitteru.

- Židovski narod diljem svijeta uvijek je imao moju podršku i to se nikada neće pokolebati. Žao mi je zbog uvrede koju sam im nanijela. Iskrene isprike - poručila je.

POGLEDAJTE DRUGU EPIZODU SERIJE ‘TARIK I BUKI’ I OSVOJITE PUTOVANJE!

 

Idi na 24sata

Komentari 6

  • Pluton 0999 01.02.2022.

    Ljepotica

  • exclamation mark 01.02.2022.

    Ajme, od ove američke političke korektnosti mi je muka 🙄 dakle, što je žena pogrešno rekla?! Nečovječnost i je uzrok svih takvih tragedija, bilo gdje i bilo kada. I sada se zbivaju masakri po svijetu, ali nisu toliko izreklamirani. A ako ćemo konkretno o 2.svj.ratu, nisu samo Židovi stradavali u konc logorima 🤷 dakle, zaključak, da je bilo čovječnosti, ne bi nikad nitko stradao na ovakav način

  • AnđelaČmarec 01.02.2022.

    Pa nije ništa lagala, to je istina da su u konc. logorima po Europi bili samo bijelci.To nije tajna da su sami bogati Židovi financirali Hitlera u 2. svj. ratu i da su se Židovi međusobno prokazivali i odavali. To se sve radilo po onoj ''bolje on nego ja'', a danas se skrivaju te činjenice kao zmija noge. Ne treba se ispričavati zbog izrečene istine.

Komentiraj...
Vidi sve komentare