To je to što me zanima!

Smrt na setu: Aleca Baldwina optužit će za ubojstvo iz nehaja

I Baldwin i Gutierrez-Reed koja je bila zadužena za oružje na filmskom setu suočavaju se s najviše 18 mjeseci zatvora ako budu osuđeni
Vidi originalni članak

Prošlo je više od godinu dana od kada je glumac Alec Baldwin (64) na filmskom setu rekvizitom upucao snimateljicu Halyne Hutchinsa sada će ga optužiti za ubojstvo iz nehaja, potvrdili su iz ureda okružnog tužiteljstva u New Mexicu.

UPUCANA NA SETU FILMA Godinu dana nakon incidenta stiže odluka: Hoće li optužiti Aleca Baldwina zbog ubojstva?

Osim njega, za isto će osuditi i Hannah Gutierrez-Reed koja je bila zadužena za oružje i rekvizite koje je usmrtilo snimateljicu i ranilo redatelja, piše Daily Mail.

- Nakon temeljitog pregleda dokaza i zakona države New Mexico, utvrdila sam da postoji dovoljno dokaza za pokretanje kaznene optužbe protiv Aleca Baldwina i ostalih članova filmske ekipe Rusta. Na mome mjestu nitko nije iznad zakona i svatko zaslužuje pravdu - rekla je okružna tužiteljica Santa Fea Mary Carmack-Altwies.

Odluku o kaznenoj prijavi objavila je zajedno s tužiteljicom Andreom Reeb, otprilike tri mjeseca nakon što su dobili konačno izvješće o incidentu iz ureda šerifa Santa Fea.

I Baldwin i Gutierrez-Reed suočavaju se s najviše 18 mjeseci zatvora ako budu osuđeni.

Dave Halls, pomoćnika direktora, koji je Baldwinu predao Colt, priznao je krivnju jer je neoprezno koristio oružje.

Hutchins je ubijena metkom koji je ispaljen iz pištolja kojeg je Baldwin držao u ruci 21. listopada 2021., ali glumac inzistira na tome da nije povukao okidač i krivi voditelje rekvizita što nisu provjerili je li pištolj napunjen.

Filmski set u Santa Fea, na kojem je došlo do pucnjave je nakon incidenta zatvoren i pokrenuta je istraga. No, prošle je jeseni najavljeno da će se snimanje nastaviti u siječnju s istim glavnim glumcima i redateljem, ali da neće biti u Novom Meksiku. Matthew Hutchins, suprug preminule snimateljice, bit će izvršni producent.

Idi na 24sata

Komentari 66

  • tomo100brt 19.01.2023.

    Ako Alec nije povukao okidač, tko je onda? Duh. Nije valjda sad i oružje neispravno i samo pucalo. Ova glupa izjava mu nije trebala. Ajde mogao je vidjeti kakvi su metci u pištolju iako to nije njegov posao i to ne treba raditi, ali mu stvarno nije trebalo ovo da nije on povukao okidač. Pucao si što znači da si direktno kriv bilo iz nehaja ili ne.

  • XM12 19.01.2023.

    Jasta je vec kriv. To sam odmah rekao A rekao sam isto, ovima koji ga smatraju neduzin, da oni nisu nikad baratali sa oruzjem ili da nu sluzili vojni rok.

  • Orfej 19.01.2023.

    A zašto je okrenuo pištolj prema njoj i zašto je povukao obarač?

Komentiraj...
Vidi sve komentare