Godinu dana nakon incidenta stiže odluka: Hoće li optužiti Aleca Baldwina zbog ubojstva?, snimateljica Halyne Hutchins | 24sata
Obavijesti

Show

Komentari 17

Godinu dana nakon incidenta stiže odluka: Hoće li optužiti Aleca Baldwina zbog ubojstva?

Godinu dana nakon incidenta stiže odluka: Hoće li optužiti Aleca Baldwina zbog ubojstva?
7

Nedavno je sudac odredio da obitelj poginule snimateljice može pokrenuti građansku tužbu protiv Baldwina i El Dorado Pictures Inc., presudivši da je nemar obiju strana doveo do smrti zaposlenice

VIDEO

Prošlo je više od godinu dana od kada je glumac Alec Baldwin (64) na filmskom setu rekvizitom upucao snimateljicu Halyne Hutchins, a ured lokalnog državnog tužitelja će se danas izjasniti o odluci.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Hilaria Baldwin VIDEO

Tužitelji iz Santa Fea trebali bi donijeti odluku hoće li podići optužnicu za ubojstvo snimateljice. Hutchins je ubijena metkom koji je ispaljen iz pištolja kojeg je Baldwin držao u ruci 21. listopada 2021., ali glumac inzistira na tome da nije povukao okidač i krivi voditelje rekvizita što nisu provjerili je li pištolj napunjen.

Baldwin je među četiri osobe koje bi se mogle suočiti s kaznenim optužbama za smrt snimateljice, rekla je Mary Carmack-Altwies, okružna tužiteljica za Novi Meksiko.

Filmski set u Santa Fea, na kojem je došlo do pucnjave je nakon incidenta zatvoren i pokrenuta je istraga. No, prošle je jeseni najavljeno da će se snimanje nastaviti u siječnju s istim glavnim glumcima i redateljem, ali da neće biti u Novom Meksiku. Matthew Hutchins, suprug preminule snimateljice, bit će izvršni producent.

Prošlo je više od godinu dana, a kaznene prijave još uvijek nisu podignute. Nedavno je sudac odredio da obitelj poginule snimateljice može pokrenuti građansku tužbu protiv Baldwina i El Dorado Pictures Inc., presudivši da je nemar obiju strana doveo do smrti zaposlenice .

Ured lokalnog državnog tužitelja inzistirao je na tome da dogovor neće utjecati na njegovu kriminalističku istragu o smrti.

- Nitko nije iznad zakona - naglasili su. 

U dokumentima koje je objavio ured šerifa okruga Santa Fe nalazili su se razgovori sa svjedocima, uključujući tekstualne poruke i e-mailove od članova ekipe i glumačke postave, ponekad s detaljima o kaotičnim i oštrim uvjetima na setu prije smrti Hutchins .

Dokumenti još uvijek ne nude konačne odgovore o tome kako je streljivo dospjelo na filmski set u repliku Colt revolvera kalibra .45 iz kojeg je pucao Baldwin i ubio Hutchins.

Baldwinu je pištolj uručen tijekom probe na ranču izvan Santa Fea. Živi metak pogodio je Hutchins i redatelja Joela Souzu, koji je preživio. Alec je odbacio odgovornost za smrt snimateljice i rekao da se pravi metci nikada ne bi smjeli biti dopušteni na setu niskobudžetnog filma.

FILE PHOTO: Actor Alec Baldwin appears in court in the Manhattan borough of New York City

U TV intervjuu u kojem je govorio o nesreći na snimanju filma, Baldwin je rekao kako bi napravio bilo što kako bi promijenio ono što se dogodilo, ali da se ne osjeća krivim za smrt snimateljice dodajući da on nije odgovoran za ono što se dogodilo, već netko drugi. 

Podsjetimo, FBI je u kolovozu završio istragu prema kojoj je zaključio da je glumac povukao okidač pištolja kojim je ubijena Hutchins, unatoč tome što je on više puta izjavio kako to nije učinio. U listopadu ove godine ipak je dogovorena i nagodba, a iznos nisu otkrili tada. Njome se završila civilna tužba koju je obitelj Hutchins podigla protiv Baldwina.

American Museum of Natural History 2019 Gala - New York

Baldwin je krajem rujna 2022. dobio sedmo dijete sa suprugom Hilarijom Baldwin (39), kćerkicu Ilaria Catalina Irena, a od ranije imaju Romea Alejandra DavidaLeonarda Ángela CharlesaRafaela ThomasaCarmen GabrieluEduarda 'EduPao Lucasa i Maria Luciu Marilu Victoriu. Alec iz braka s Kim Basinger ima odraslo dijete, Ireland (27).

Alec Baldwin slučajno je ubio kolegicu na setu filma, a sada tuži filmsku ekipu zbog nemara
Alec Baldwin slučajno je ubio kolegicu na setu filma, a sada tuži filmsku ekipu zbog nemara

Supruga Hilaria tek se prije nešto više od mjesec dana prvi put oglasila o nesreći. 

- Ne možemo biti dobro. To je bila i jest tragedija koju nitko nije mogao ni zamisliti - otkrila je Hilaria tijekom intervjua za Extra. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 17

VIDEO

Shaq ogladnio pa u dubrovačkoj pekarnici naručio sočni burek
RUČA KA' I OBIČAN PUK

Shaq ogladnio pa u dubrovačkoj pekarnici naručio sočni burek

Čitatelj 24sata ga je snimio tijekom narudžbe bureka u jednoj dubrovačkoj pekarnici na Gružu