To je to što me zanima!

Steven Spielberg odvest će nas u neviđenu virtualnu stvarnost

Nova avantura legendarnog redatelja i višestrukog oskarovca Stevena Spielberga 'Igrač broj 1', temeljen na istoimenom bestseleru Ernesta Clinea, od sutra stiže u naša kina
Vidi originalni članak

Film donosi priču o svijetu 2045. godine, koji je pogođen energetskom krizom, globalnim zatopljenjem i prenapučenošću. Surova realnost je toliko nepodnošljiva da većina stanovnika vodi alternativni život u OASIS-u, unutar virtualne stvarnosti. Ljudi unutra mogu biti što god požele, mogu izgledati kako žele i raditi što žele, mogućnosti su neograničene.

Gamer Wade Watts glavni je junak priče koji se osjeća živim jedino kada odlazi u virtualni svijet u kojem granice stvara sam, svojom maštom. 

ZEMLJA DUHOVA Ubojiti uljezi umalo su uspjeli okončati živote dviju djevojaka

Prava akcija počinje kad ekscentrični milijarder i tvorac OASIS-a James Halliday na samrti objavi da je postavio skriveni predmet u njegov virtualni svijet, a igrač koji ga pronađe će osvojiti njegovo bogatstvo i potpunu kontrolu nad OASIS-om.

Konkurencija je jaka, no Wade uspijeva otkriti ključ rješavanja prve zagonetke. Iznenada se nađe okružen neprijateljima koji će poduzeti sve kako bi mu oduzeli nagradu. Wade i njegova ekipa kreću u borbu za ono jedino što im je ostalo - OASIS.

Nakon velikog uspjeha knjige čekalo se samo da se ova priča preseli i na velika platna, pod redateljsku palicu virtuoza Spielberga i u najprestižnije kino formate - IMAX 3D, 4DX i Real D 3D. Svi ljubitelji videoigara ili općenito pop kulture iz kraja prošlog stoljeća će biti oduševljeni.

Cijeli svijet odzvanja pozitivnim kritikama, a ovo su neki od komentara domaćih influensera nakon odgledanog filma na zatvorenoj projekciji:

- Film je vrh! - izjavio je Biby Andy.

- Odličan film. Spielberg se vratio! - konstatirao je Piko.

- Ovo će postati klasik. Jedan od najboljih filmova ikad - dodao je Chempo.

Njihove kolege također su bile oduševljene.

- Vrh, vrhova! - uskliknuo je Lucijano Bajić.

- Ovo sam jedva dočekao. Film je odličan! - rekao je Glen Blau.

Po reakcijama kritike i publike može se zaključiti da nam je Spielberg pripremio još jedno filmsko remekdjelo koje ćemo rado pamtiti u godinama koje dolaze.

'Igrač broj 1' možete od sutra pogledati u svim kinima u distribuciji Blitza. Jeste li spremni?

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare