To je to što me zanima!

'Šumica' se opet trese: Banfić radila wok od četiri vrste gljiva

Svestrana Ivana u karanteni je vježbala, pisala kolumnu i započela kulinarski YouTube serijal. ‘Što više kuham, bolje znam kad je nešto gotovo ili kad nešto treba dodati‘, ispričala nam je
Vidi originalni članak

Ja nisam tip koji može skakati i pjevati pred kamerom bez publike, rekla nam je pjevačica Ivana Banfić.Koncerti joj nedostaju, kao i javna okupljanja, no našla je novi način popunjavanja vremena - kuhanje.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Nedavno je na svom YouTube kanalu pokrenula kulinarsku seriju “IBee cooking Show” - projekt nastao u suradnji s Darkom Jeličićem, koji je odgovoran za snimanje i montažu videa.

- Kod pripreme hrane najvažniji je osjećaj. Što više kuham, bolje znam kad je nešto gotovo ili kad nešto treba dodati.

U jednom od videa spominje kako je to njezina “druga ljubav”, a priprema svašta - od domaćih štrukli do vegetarijanskih recepata. Nama je skuhala wok s četiri vrste gljiva simboličnog naziva “Šumica”.

- Ime je nastalo kad smo krenuli u pripremu jela u šumi uz vatru, onako kako su to ljudi nekad radili. Onda mi je palo na pamet - svi me i tako zovu šumica, zašto ne bih tako nazvala i ovo jelo.

Starim receptima voli dodavati nove sastojke, kaže da su tako više IBee, a vrijeme provedeno u karanteni iskoristila je i za smišljanje vlastitih recepata.

- Ljudima je danas jako važno da proces kuhanja ne traje predugo. Htjela sam smisliti jelo koje je brzo i ukusno, a da tijelu daje potrebne vitamine i jača metabolizam. Najgora stvar koju možete napraviti kad ste gladni je pojesti kiflu koja će vas držati sitim do kraja dana. Nemam ništa protiv pekarskih proizvoda, ali kao međuobroka.

KUHA U 'TRI,DVA, JEDAN - KUHAJ!' Ivana Banfić: 'Potres je sada iza mene. To me naučilo poniznosti, zahvalna sam za darovan život'

Iako je s kulinarskim kanalom krenula relativno nedavno, njezini videozapisi već broje po nekoliko tisuća pregleda. Uz YouTube, recepte objavljuje i na svojoj web stranici, na kojoj piše i blog pod nazivom “Kolumna iza ogledala”. Dotiče se raznih aktualnih tema, poput majčinstva, treme i nemoralnih ponuda.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • anđela.gracijić@ 16.03.2021.

    Ivana je slatkica i super pjeva.

  • wooly 16.03.2021.

    Ova je izrabljena ko šljakeri u Njemačkoj.

  • Dugouha Muha 16.03.2021.

    Ahaa, čim je pod navodnike odmah mislim na Tropske, kišne, bjelogorične, listopadne... bravo bravo 👏😎

Komentiraj...
Vidi sve komentare