Show

Komentari 4

'Šumica' se opet trese: Banfić radila wok od četiri vrste gljiva

'Šumica' se opet trese: Banfić radila wok od četiri vrste gljiva

Svestrana Ivana u karanteni je vježbala, pisala kolumnu i započela kulinarski YouTube serijal. ‘Što više kuham, bolje znam kad je nešto gotovo ili kad nešto treba dodati‘, ispričala nam je

Ja nisam tip koji može skakati i pjevati pred kamerom bez publike, rekla nam je pjevačica Ivana Banfić.Koncerti joj nedostaju, kao i javna okupljanja, no našla je novi način popunjavanja vremena - kuhanje.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Nedavno je na svom YouTube kanalu pokrenula kulinarsku seriju “IBee cooking Show” - projekt nastao u suradnji s Darkom Jeličićem, koji je odgovoran za snimanje i montažu videa.

- Kod pripreme hrane najvažniji je osjećaj. Što više kuham, bolje znam kad je nešto gotovo ili kad nešto treba dodati.

U jednom od videa spominje kako je to njezina “druga ljubav”, a priprema svašta - od domaćih štrukli do vegetarijanskih recepata. Nama je skuhala wok s četiri vrste gljiva simboličnog naziva “Šumica”.

- Ime je nastalo kad smo krenuli u pripremu jela u šumi uz vatru, onako kako su to ljudi nekad radili. Onda mi je palo na pamet - svi me i tako zovu šumica, zašto ne bih tako nazvala i ovo jelo.

Starim receptima voli dodavati nove sastojke, kaže da su tako više IBee, a vrijeme provedeno u karanteni iskoristila je i za smišljanje vlastitih recepata.

- Ljudima je danas jako važno da proces kuhanja ne traje predugo. Htjela sam smisliti jelo koje je brzo i ukusno, a da tijelu daje potrebne vitamine i jača metabolizam. Najgora stvar koju možete napraviti kad ste gladni je pojesti kiflu koja će vas držati sitim do kraja dana. Nemam ništa protiv pekarskih proizvoda, ali kao međuobroka.

Iako je s kulinarskim kanalom krenula relativno nedavno, njezini videozapisi već broje po nekoliko tisuća pregleda. Uz YouTube, recepte objavljuje i na svojoj web stranici, na kojoj piše i blog pod nazivom “Kolumna iza ogledala”. Dotiče se raznih aktualnih tema, poput majčinstva, treme i nemoralnih ponuda.