To je to što me zanima!

Suprugu upoznao s 15 godina, a oduševila ga naša Palmižana

Glazbenik je zbog odličnog gurmanskog iskustva obećao da će se vratiti u Hrvatsku, što je i ispunio 2018. te je opet potegao do Palmižane po novi gastronomski spektakl
Vidi originalni članak

Frontmen legendarne irske grupe U2,  Bono Vox, danas slavi 60. rođendan. Rođen je 10. svibnja 1960. kao Paul David Hewson, a djetinjstvo je proveo u sjevernom dijelu Dublina. Kad je imao 14 godina, preminula mu je majka, što je po mnogima utjecalo na njegov kasniji život.

Pohađao je Srednju školu Mount Temple u Clontarfu gdje je mnogo vremena provodio s kolegama. Tijekom tog druženja, dječacima je bilo zabavno davati jedan drugome nadimke pa je Bono svoj dobio po dućanu 'Bonavox' sa slušnim aparatima u ulici Talbot u Dublinu. Nadimak mu je dao prijatelj Guggu, ponajviše zbog toga što je Bono pjevao tako glasno da se činilo da je gluh.

Sredinom 70-ih javio se na oglas Larryja Mullena koji je tražio članove za bend. Zatim je s Daveom Evansom, Adamom Claytonom i Dickom Evansom osnovao bend 'Feedback' koji je kasnije postao U2. U početku su izvodili tuđe pjesme, no s vremenom prebacili su se na svoje pa se Bono posvetio pjevanju i pisanju pjesama. S vremenom su postali jedan od najslušanijih bendova i porušili su brojne rekorde.

Od studijskih albuma, svakako treba izdvojiti 'Under A Blood Red Sky', 'Achtung Baby', 'Zooropa', 'How to Dismantle An Atomic Bomb'... Od kompilacija tu je 'Wild Awake in America', 'The Best of 1980-1990'...

POKAZALI SOLIDARNOST Bono je posvetio hit Talijanima, Legend imao kućni koncert...

Što se tiče njegovog privatnog života, glazbenik se oženio s Alison Hewson (59) 21. kolovoza 1982. Njemu je bilo 22, a njoj 21 godina. Bonov kum je bio basist U2 Adam Clayton. U braku su dobili dvije kćeri, JordanEve te dva sina, Johna i Elijaha

 - Naš je brak uspio jer se sviđamo jedno drugome, mnogo razgovaramo i strastveni smo oko svojih poslova. Dozvoljavamo si da svatko ide za svojim snovima - kaže ovaj bračni par.

Upoznali su se kada je njemu bilo 15, a njoj 14 godina te su i dalje zajedno. On se zaljubio odmah, ali Alison baš i ne.

- Morao sam se jako potruditi - priznao je glazbenik jednom prilikom.

Pjevač je 2016. došao i u Lijepu Našu. Tada je bio na Palmižani i toliko je bio zadovoljan s hranom koju mu je kuhar Hrvoje Zirojević pripremio da je uzeo njegov broj telefona.

- Putujem na mnoga mjesta i probao sam svašta, no ovo je bilo nevjerojatno - rekao je tada Bono Zirojeviću kojeg je dočekao pljeskom na kraju večeri.

Bono je tada zbog odličnog gurmanskog iskustva obećao da će se vratiti u Hrvatsku, što je i ispunio 2018. te je opet potegao do Palmižane po novi gastronomski spektakl.

Pjevač se iste godine susreo i s papom Franjom (83). Razgovarali se više od 30 minuta.

- Budući da dolazim iz Irske nismo mogli izbjeći razgovor o tome kako je prestravljen događajima u Crkvi - otkrio je Bono nakon susreta.

Franjo je tijekom posjete Irskoj tada molio za oprost zbog zlostavljanja koje su pripadnici klera niz desetljeća činili u toj zemlji.

- Objasnio sam mu kako nekim ljudima izgleda kao da su zlostavljači zaštićeniji od žrtava, a na njegovom licu sam mogao vidjeti patnju - rekao je pjevač.

Bono je nedavno objavio pjesmu nakon tri godine. Riječ je o djelu posvećenom Talijanima u karanteni, koji pjevaju jedni drugima sa svojih balkona. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

for ANYONE who this St. Patrick’s day is in a tight spot and still singing. For the doctors, nurses, carers on the front line, it's you we’re singing to. Bono

A post shared by U2 Official (@u2) on

- Za Talijane koji su me inspirirali. Za Irce. Za svakog kome je Dan svetog Patrika težak, a i dalje pjeva. Za liječnike, medicinske sestre, njegovateljice - napisao je Vox na Instagramu.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata

Komentari 1

  • kung fu panda 10.05.2020.

    Sretan rođendan 🎁🎈🎉

Komentiraj...
Vidi sve komentare