To je to što me zanima!

Sve Dikanove laži: Nemam ja ništa i beskućnik sam!

SVE JE SINOVO: Šest stanova u Zagrebu, jedan u Splitu, kuća u Dubrovniku i dvije na Braču glase na tvrtku Leora, ali J. Radeljak je njezin prokurist
Vidi originalni članak

O svakoj nekretnini Josipa Radeljaka vode se sudski sporovi i izbijaju skandali. Nakon presude prema kojoj mora srušiti dio stana koji je bespravno proširio na zajedničku terasu na Cvjetnom trgu, izjavio je da ga paroh Pravoslavne crkve Milenko Popović želi ocrniti da bi se dočepao stanova u toj zgradi. Dikan tvrdi da je stan legalno proširio bivši vlasnik, koji ga je potom prodao tvrtki Leora njegova sina Lea, na koju glase i ostali stanovi u Zagrebu, Splitu, Dubrovniku te kuće na Braču. S podsmijehom poručuje susjedima da ga ne tužakaju jer on nema ništa s tim stanovima. Iako je na Trgovačkom sudu upisan kao Leorin prokurist. Vješto se koristeći rupama u zakonu, dva je stana upisao na tvrtku ne plativši porez na promet. Da bi to postigao, bivša je vlasnica stana u 92. godini postala suvlasnica poduzeća koje je kasnije pripojeno Leori.

1. TERASA NA 7. KATU
Radeljak: Nisam susjedima oteo terasu na Cvjetnom trgu. Tu terasu je na 30 godina dobio u najam vlasnik stana Ivica Balenović. Odlučio je prodati svoj stan, a tvrtka mog sina kupila je stan i time dobila pravo i na korištenje terasom.
Balenović je doista potpisao ugovor o najmu terase na 30 godina s predstavnikom suvlasnika zgrade, a predstavnik suvlasnika bio je Radeljak. Većinski vlasnik zgrade, Srpska pravoslavna općina, potom je tužila Radeljaka tvrdeći da nije imao potrebnu punomoć ostalih stanara da iznajmi terasu. Dobili su spor, a sud je ugovor o najmu terase proglasio ništavnim.

2. STAN U ILICI 7
Radeljak: Tužakaju me besposličari. Jadnici, zavidni su mi jer vide da imam novca, pa bi se htjeli 'očešati’ i malo zaraditi.
Osim susjeda u Splitu i Zagrebu, Josipa Radeljaka, odnosno Leoru, tvrtku njegova sina Lea, tužio je i Zagreb. Leora je prije dvije godine za 380.000 eura kupila stan u Ilici 7 od dotadašnjeg vlasnika Vladimira Klipa. S obzirom na to da je ta zgrada pod zaštitom kao spomenik kulture, Grad sudski želi ostvariti zakonsko pravo prvokupa tog stana. I tamo se Dikan svađa s Pravoslavnom crkvom jer su postavili kamere.

 >>> DIKANA OSUDILI NA UVJETNU KAZNU
U Dubrovniku su Radeljaka zbog devastacije kulturnog dobra na zgradi u povijesnoj jezgri osudili na godinu dana uvjetnog zatvora. Unatoč upozorenjima Konzervatorskog odjela da zaustavi radove, Radeljak je izmijenio vanjski izgled kuće ugradivši PVC stolariju.

3. STAN NA MEJAMA
Radeljak: Na Mejama nisam napravio ništa od onog za što me tuže. Ti susjedi nemaju što raditi. Uostalom, izgubili su parnica, a sutkinja je tražila izuzeće zbog maltretiranja.
Deset vlasnika stanova zgrade na splitskim Mejama 11 godina traže od Josipa Radeljaka (66) odštetu od milijun kuna jer je, tvrde, širenjem stana i rušenjem nosivih zidova oštetio statiku građevine. Kako bi stan od 80 četvornih metara pretvorio u dvostruko veći, Dikan je u stanu aktivirao pet mina. Petar Karanović, vlasnik stana ispod Radeljakova, zbog toga je imao 20 poplava. Prvostupanjski sud u Splitu presudio je u Radeljakovu korist, drugostupanjski u Križevcima u korist stanara koji su ga tužili, a na proljeće 2009. proces je vraćen u Split i počeo iznova.

KLIKNI, IMA JOŠ...

Idi na 24sata

Komentari 59

  • toni2 09.02.2010.

    jel taj sin uopće ima poreznu karticu

  • samson73 09.02.2010.

    ja bi volio biti takav beskućnik.

  • user_44123 08.02.2010.

    ma sva sreća da postoji smrt. takvi lopova je puna naša a ti narode puši ma na goli otok takve jebivetre treba

Komentiraj...
Vidi sve komentare