To je to što me zanima!

Svestrani velikan: Ovo sigurno niste znali o Leonardu Cohenu

Leonard Cohen postao je glazbenik kako bi se mogao baviti pisanjem, a u jednom trenutku života htio je studirati pravo jer je bio vrlo uspješan u debatnom klubu
Vidi originalni članak

Leonard Cohen je u pedeset godina svoje glazbene karijere napisao mnoštvo pjesama koje se pamte generacijama. Legendarni glazbenik preminuo je u Los Angelesu, a imao je 82 godine.

Opće je poznato da je Leonard bio vrlo osebujan te da je, osim što je bio veliki glazbenik, pisao pjesme i novele. Ipak, postoje neke činjenice koje široj javnosti nisu poznate.

Želio je studirati pravo

U jednom trenutku u svom životu, Leonard je htio studirati pravo. Bio je na višepredmetnom studiju koji je uključivao književnost, financije i političke znanosti, a bio je uspješan u debatnom klubu pa je poželio biti pravnik.

Kanadski mediji nisu najbolje prihvatili njegovu drugu novelu

Njegovu drugu novelu 'Beautiful Losers' nisu dobro prihvatili u Kanadi. Toronto Globe Mail kritizirao ga je i nazvao novelu 'verbalnom masturbacijom', u Toronto Telegramu napisali su da bi rado zaboravili ono što su pročitali.

Glazbom se počeo baviti zbog pisanja

Njegova prva ljubav bila je pisanje. Kako bi se mogao tome u potpunosti posvetiti, Cohen se odlučio baviti glazbom koja bi financirala njegovu najveću strast.

Izdavač odbio 'Hallelujah'

Izdavačka kuća odbila je pjesmu 'Hallelujah', koja je danas slovi za jednu od najizvođenijih pjesama.

Fascinacija budizmom

Leonard Cohen je zaređeni budistički redovnik. Budizam je počeo proučavati u sedamdesetima, a tek devedesetih je postao članom njihove zajednice.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • St. Jimmy 12.11.2016.

    Odlaze polako legende, jedna po jedna. Odlaze u vječnost. Dance me to the end..... https://www.youtube.com/watch?v=ye6JssTdnvw

  • kamila7 11.11.2016.

    eto ode još jedan velikan , ovog našeg trećeg kamenčića od sunca. Pjesnik ,kantautor.....ljudina.A vidim samo SAILOR komentira, to nam dokazuje koliko smo nazadni za pravoj umjetnosti, malo tko od mladih zna tko je on ,a svi su čuli za Cecu , Sandru Afriku i dr.A svi su odrasli uz Shreka i onu divnu pjesmu Hallelujah, no ne znaju da je to njegovo djelo.RIP Leonard Cohen ovaj komentar pišem slušajući tvoj In My Secret life ,Bog te čeka dobri čovjeće da mu se pridružiš....zbogom ....

  • sailor 11.11.2016.

    Još jedna legenda R.I.P. u društvu s Hendrixom, Lennonom, Morrisonom,D. Bowie, Presley, Marley, J.Joplin, D. Bowie....

Komentiraj...
Vidi sve komentare