Obavijesti

Show

Komentari 5

Svestrani velikan: Ovo sigurno niste znali o Leonardu Cohenu

Svestrani velikan: Ovo sigurno niste znali o Leonardu Cohenu
1

Leonard Cohen postao je glazbenik kako bi se mogao baviti pisanjem, a u jednom trenutku života htio je studirati pravo jer je bio vrlo uspješan u debatnom klubu

VIDEO

Leonard Cohen je u pedeset godina svoje glazbene karijere napisao mnoštvo pjesama koje se pamte generacijama. Legendarni glazbenik preminuo je u Los Angelesu, a imao je 82 godine.

Opće je poznato da je Leonard bio vrlo osebujan te da je, osim što je bio veliki glazbenik, pisao pjesme i novele. Ipak, postoje neke činjenice koje široj javnosti nisu poznate.

Duško Marušić/Pixsell

Želio je studirati pravo

U jednom trenutku u svom životu, Leonard je htio studirati pravo. Bio je na višepredmetnom studiju koji je uključivao književnost, financije i političke znanosti, a bio je uspješan u debatnom klubu pa je poželio biti pravnik.

Kanadski mediji nisu najbolje prihvatili njegovu drugu novelu

Njegovu drugu novelu 'Beautiful Losers' nisu dobro prihvatili u Kanadi. Toronto Globe Mail kritizirao ga je i nazvao novelu 'verbalnom masturbacijom', u Toronto Telegramu napisali su da bi rado zaboravili ono što su pročitali.

Glazbom se počeo baviti zbog pisanja

Njegova prva ljubav bila je pisanje. Kako bi se mogao tome u potpunosti posvetiti, Cohen se odlučio baviti glazbom koja bi financirala njegovu najveću strast.

Željko Hladika/PIXSELL

Izdavač odbio 'Hallelujah'

Izdavačka kuća odbila je pjesmu 'Hallelujah', koja je danas slovi za jednu od najizvođenijih pjesama.

Fascinacija budizmom

Leonard Cohen je zaređeni budistički redovnik. Budizam je počeo proučavati u sedamdesetima, a tek devedesetih je postao članom njihove zajednice.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...
RASKALAŠEN ŽIVOT SULTANA

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...

Za 50. rođendan 1996. godine potrošio je 40 milijuna dolara jer je slavlje trajalo dva tjedna i Michael Jackson mu je održao tri koncerta. Svako od raskošnih vjenčanja njegovo petoro djece, trajalo je više od tjedan dana

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...
SKRIVA GA OD DJEVOJAKA

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...

Vatrena Claudia koja se proslavila izazovnim navijačkim kombinacijama tijekom Svjetskog nogometnog prvenstva u Katru, otkrila nam je da je sretno udana. Prisjetila se i najvažnijeg dana u svom životu