To je to što me zanima!

Sylvester Stallone: 'Jadrana Lazića nisam mogao odbiti...'

PROMOCIJA KNJIGE Fotomonografija splitskog fotografa Jadrana Lazića, koji je snimao brojne zvijezde, predstavljena je u Bolu na Braču
Vidi originalni članak

John Houston angažirao me 1980. u filmu “Bijeg u pobjedu”. Glavnina radnje snimala se u Budimpešti, iza famozne ‘željezne zavjese’, gdje su tad rijetki znali moje lice, pa sam mogao opuštenije hodati gradom u pauzama snimanja.  Riječi su to Sylvestera Stallonea na početku fotomonografije “Jadran Lazić: 50 godina fotografije” splitskog fotografa.

Hollywoodski glumac nastavlja dalje: “Međutim, već pri jednom od takvih izlazaka iz hotela dočekao me na ulici neki mali s fotoaparatom, pristojno me pozdravio i krenuo nagovarati da mu nakratko poziram. Nije bio tipični paparazzo, dapače, ne samo da je bio pristojan nego i šarmantan i duhovit, ali i očigledno nepopustljiv. Nisam imao izbora i pristao sam”.

Holivudski glumac jedna je od mnoštva zvijezda koje je svojim fotoobjektivom ovjekovječio splitski fotograf s losanđeleskom adresom Jadran Lazić. David Bowie, Robert de Niro, Milla Jovovich, Richard Gere... samo neke su od zvijezda koje je Lazić fotografirao tijekom 50 godina svoje karijere. U četvrtak je u Bolu na Braču u Centru za kulturu predstavljena njegova fotomonografija u sklopu izložbe njegovih fotografija.

JADRAN LAZIĆ Album splitskog paparazza koji je snimao zvijezde: 'Jodie Foster je voljela palačinke moje majke'

Fotomonografija od dva dijela, objavljena u ograničenom broju na više od 900 stranica, donosi fotografije brojnih svjetskih zvijezda. Bračka publika u fotografijama će moći uživati do 25. lipnja. Nakon toga slijede izložbe u Šibeniku, Splitu, na Hvaru, Visu, u Dubrovniku, Zagrebu, Ljubljani... Na otvorenju izložbe i promociji fotomonografije bilo je emotivno. Kako sam Lazić kaže, knedla mu je zastala u grlu i oči su mu se napunile suzama kad je u zahvali spomenuo s prijatelja Silvija Hrastu, poznatog odvjetnika, koji ga je i nagovorio da svoje fotografije sabere u knjigu. 

- Da nije bilo njega, ovoga ne bi bilo. On je prije dvije godine meni rekao: ‘Daj da napravimo knjigu’. Rekao je: ‘Moramo ti napraviti spomenik prije nego što umreš’ - našalio se Lazić.

Kaže kako nije bilo lako izabrati fotografije za monografiju, a u tome mu je pomogla njegova supruga.

Idi na 24sata

Komentari 13

  • Goranović 14.06.2021.

    Ma nemoj? Ajde!

  • Popy_1 13.06.2021.

    Ajme na sta lici...uzas

  • nap 12.06.2021.

    rambo njegov meni najdrazi film

Komentiraj...
Vidi sve komentare