Obavijesti

Show

Komentari 13

Sylvester Stallone: 'Jadrana Lazića nisam mogao odbiti...'

Sylvester Stallone: 'Jadrana Lazića nisam mogao odbiti...'
4

PROMOCIJA KNJIGE Fotomonografija splitskog fotografa Jadrana Lazića, koji je snimao brojne zvijezde, predstavljena je u Bolu na Braču

VIDEO

John Houston angažirao me 1980. u filmu “Bijeg u pobjedu”. Glavnina radnje snimala se u Budimpešti, iza famozne ‘željezne zavjese’, gdje su tad rijetki znali moje lice, pa sam mogao opuštenije hodati gradom u pauzama snimanja.  Riječi su to Sylvestera Stallonea na početku fotomonografije “Jadran Lazić: 50 godina fotografije” splitskog fotografa.

Hollywoodski glumac nastavlja dalje: “Međutim, već pri jednom od takvih izlazaka iz hotela dočekao me na ulici neki mali s fotoaparatom, pristojno me pozdravio i krenuo nagovarati da mu nakratko poziram. Nije bio tipični paparazzo, dapače, ne samo da je bio pristojan nego i šarmantan i duhovit, ali i očigledno nepopustljiv. Nisam imao izbora i pristao sam”.

Holivudski glumac jedna je od mnoštva zvijezda koje je svojim fotoobjektivom ovjekovječio splitski fotograf s losanđeleskom adresom Jadran Lazić. David Bowie, Robert de Niro, Milla Jovovich, Richard Gere... samo neke su od zvijezda koje je Lazić fotografirao tijekom 50 godina svoje karijere. U četvrtak je u Bolu na Braču u Centru za kulturu predstavljena njegova fotomonografija u sklopu izložbe njegovih fotografija.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Album splitskog paparazza koji je snimao zvijezde: 'Jodie Foster je voljela palačinke moje majke'
Album splitskog paparazza koji je snimao zvijezde: 'Jodie Foster je voljela palačinke moje majke'

Fotomonografija od dva dijela, objavljena u ograničenom broju na više od 900 stranica, donosi fotografije brojnih svjetskih zvijezda. Bračka publika u fotografijama će moći uživati do 25. lipnja. Nakon toga slijede izložbe u Šibeniku, Splitu, na Hvaru, Visu, u Dubrovniku, Zagrebu, Ljubljani... Na otvorenju izložbe i promociji fotomonografije bilo je emotivno. Kako sam Lazić kaže, knedla mu je zastala u grlu i oči su mu se napunile suzama kad je u zahvali spomenuo s prijatelja Silvija Hrastu, poznatog odvjetnika, koji ga je i nagovorio da svoje fotografije sabere u knjigu. 

- Da nije bilo njega, ovoga ne bi bilo. On je prije dvije godine meni rekao: ‘Daj da napravimo knjigu’. Rekao je: ‘Moramo ti napraviti spomenik prije nego što umreš’ - našalio se Lazić.

Kaže kako nije bilo lako izabrati fotografije za monografiju, a u tome mu je pomogla njegova supruga.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 13
VIDEO

Bahra uputila savjet Dragani Mirković:  'Nije baš zgodno što nema nešto ušteđenog novca'
PODRŽALA PJEVAČICU

Bahra uputila savjet Dragani Mirković: 'Nije baš zgodno što nema nešto ušteđenog novca'

Ja bih se isto razvela od Tonija na Draganinom mjestu, rekla je Bahra Zahirović iz emisije 'Ljubav je na selu'

Dolores Lambaša danas bi imala 43 godine: Izgubila život nakon kobne prometne nesreće...
U SLAVONSKOM BRODU

Dolores Lambaša danas bi imala 43 godine: Izgubila život nakon kobne prometne nesreće...

U listopadu 2013. javnost je šokirala vijest o teškoj prometnoj nesreći u kojoj je Dolores Lambaša izgubila život
VIDEO Evo kako je Dragana Mirković prokomentirala svoj razvod: 'Ovo mi je jako teško'
SVLADALE JE EMOCIJE

VIDEO Evo kako je Dragana Mirković prokomentirala svoj razvod: 'Ovo mi je jako teško'

U trenutku kada je jedna od najvećih folk zvijezda Dragana Mirković (56) objavila da se rastaje nakon 24 godine braka sa suprugom Tonijem Bijelićem, sjedili smo s njom na kauču u njezinom dvorcu nadomak Beča. Poručila je da prolazi kroz jako teško razdoblje...