To je to što me zanima!

Tajni glas iz 'Tko to tamo pjeva' je profesorica Davora Bilmana: 'Brzo uči. Stroga sam kao i on'

Blanku Androšević gledali smo i slušali prošloga petka u 'Tko to tamo pjeva?'. Ova profesionalna plesačica može se pohvaliti brojnim nagradama, podučavanjem Davora Bilmana, a iza nje je težak gubitak
Vidi originalni članak

Pretpostavljala sam da će kad tad tijekom emisije shvatiti da sam zapravo jedan od loših pjevača, ali da ga mogu zbilja dobro zavarati i zbuniti svojim dobrim lipsyncom i scenskim nastupom koji će mu odvući pažnju s pjevanja, iskreno će nam Blanka Androšević, plesačica koja je bila jedan od tajnih glasova u prvoj epizoda showa 'Tko to tamo pjeva?'. Plesom se ozbiljno bavi od sedme godine i otad je zaljubljena u pozornicu.

ZABAVNA EPIZODA Prvi natjecatelj showa 'Tko to tamo pjeva?' osvojio 2.500 €

- Krenula sam s jazz danceom kao vrlo mala djevojčica pa sam već u prvom razredu osnovne škole vrlo ozbiljno nastavila sa sportskim latinoameričkim i standardnim plesovima. Nakon godina natjecanja, kad mi je plesni partner odustao, počela sam se baviti hip hopom i breakdanceom, salsom i bachatom te društvenim plesovima i počela podučavati i voditi razne plesne tečajeve i treninge za sve dobne skupine - priča nam Blanka.

U showu se predstavila kao trbušna plesačica, iako joj to nije primarni ples.

- Imam par koreografija koje plešem kad imam show nastupe trbušnog plesa, ali sam trbušni ples plesala najkraće od svih navedenih plesnih stilova koje sam ikad plesala. U slobodno vrijeme plešem Bachatu i latinoameričke plesove, show Lady styling te podučavam navedene plesove te društvene plesove koji su zbilja primjenjivi u apsolutno svakoj situaciji, stoga su moji plesači
polaznici najviše zainteresirani za te plesne stilove - objašnjava nam Blanka i dodaje da je s latinoameričkim i standardnim plesovima osvojila brojne nagrade.

Danas je ponosna vlasnica plesno-rekreacijskog kluba CasaBlanka u Karlovcu.

- S nepunih 20 godina shvatila sam da je to sigurno moj životni san i životni poziv i odlučila da je to ono čime se želim baviti cijeli život. Zapravo je ključni događaj bio kad mi je vlasnik plesne škole u kojoj sam tad radila rekao da smatra da sam preambiciozna i da misli da bi trebala krenuti svojim putem - priča nam plesačica.

Nekoć joj je na natjecanjima sudio Davor Bilman, a koji je danas jedan od njenih polaznika bachate.

- Bio je jedan od najstrožih sudaca, njegove ocjene su se uvijek iščekivale. A sad sam ja stroga učiteljica. Svaki naš sat plesa mi je veliki gušt jer takvoga nadarenog učenika, koji tako dobro prati i sve to izvede na divan način, možete samo poželjeti - govori nam.

PRVA EPIZODA ANKETA Počeo je show 'Tko to tamo pjeva?': Sviđa li vam se?

Blanka je u karijeri imala težak gubitak kad joj je preminuo plesni partner Marko Moguš s kojim je pozornicu dijelila preko 12 godina.

- Bili smo zaista vrhunski plesni par iz Karlovca i punili smo članke u novinama našim uspjesima s natjecanja diljem Hrvatske. Zbilja smo proveli cijelo djetinjstvo plešući skupa i družeći se na intenzivnim treninzima svaki tjedan i na dodatnim privatnim satima, a na sve su ga uvijek uz veliku podršku iz Duge Rese vozili njegovi roditelji jer nije bio iz grada. I dan danas njegovi divni roditelji podržavaju me i cijene i stvarno sve naše uspomene su neprocjenjive i toliko sretne i istovremeno toliko jako tužne. Bili smo kao brat i sestra - kaže nam Blanka i dodaje da smatra da bi Marko bio ponosan na nju.

- Kad je preminuo zaključila sam da bi on sigurno htio da nastavim plesati i da bi bio ponosan na mene i na to što radim i što sam postigla svojom upornošću i voljom za ples stoga sam pronašla utjehu u plesu i kao što sam i sama rekla na njegovom sprovodu kad sam držala najteži govor u svome životu: 'Marko će uvijek biti sa mnom u mislima i znam da me gleda s neba i da želi da nastavim plesati i za njega i za nas' - emotivno će Blanka.

Plesačica trenutno ljubi Španjolca i tečno priča španjolski jezik, a o preseljenju u tu zemlju ne razmišlja.

- Prije kad bih se znala vratiti sa svjetskih plesnih kongresa to mi je znalo proći kroz glavu zbog toga što nisam baš zadovoljna plesnom scenom u Hrvatskoj, ali zbilja ne želim odseliti iz lijepe naše jer sam jako vezana uz svoju obitelj koja me toliko podržala i pomogla mi da ostvarim svoj životni san vezano uz ples i to da mogu imati posao koji toliko volim raditi i koji ne bi htjela mijenjati za ništa. Smatram se netipičnom Hrvaticom koja u sebi ima vrući španjolski temperament latino djevojke te mislim da sam u našoj Hrvatskoj zadužena da širim tu svoju ludu plesnu energiju - zaključila je.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare