To je to što me zanima!

Tereza o teškom djetinjstvu: 'Mama je umrla kad sam imala mjesec dana, a brat poginuo'

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Stara tek nekoliko dana ostala je bez majke pa je nju i brata odgajao otac koji se teško nosio sa smrću voljene mu supruge. Tereza je otkrila i kako joj njezina oca pogodila tragedija s kojom su se susreli
Vidi originalni članak

Jedna od najdugovječnijih domaćih pjevačica, glazbena ikona s karijerom koja je nadišla granice Lijepe naše i osmijehom koji ne skida s lica ni onda kad je najteže, Tereza Kesovija (83) gostovala je u podcastu kod TV voditeljice i urednice Ane Radišić (33). 

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Naime, kroz razgovor ona je pokazala da je unatoč svim uspjesima ostala stajati čvrsto na zemlji. Svoju bogatu karijeru osim u Hrvatskoj gradila je i u Francuskoj što joj je otvorilo priliku da upozna brojne svjetske zvijezde, a njihov status nikad nije bilo ono zbog čega im se divila.

- Družila sam se najvećim zvijezdama, od Charlieja Chaplina do Elizabeth Taylor i mnogih drugih, ali nikad im nisam došla da bih ih pitala da se slikam s njima. Ja sam s njima htjela razgovarati, htjela sam da me dožive i da znaju da ću na svako njihovo pitanje moći odgovoriti - kaže Tereza dodajući da je imala lijepu, ali i tešku karijeru.

Ipak, jedno nije mijenjala otkad zna za sebe.

- Oduvijek sam bila buntovnica, ali to je zato što sam uvijek znala što želim. To možete pitati i sve moje glazbenike s kojima sam radila - ističe umjetnica.

UPOZNALA IH U PETRINJI Tereza našla mladi bračni par koji je nesebično pomagao na Baniji: Vratili su mi vjeru u ljude

Kaže i da je u karijeri doživjela razne situacije pa je tako bilo i negativnih komentara, ali dodaje kako joj je to budilo dodatni inat i prkos.

- Meni forcu daje to što svakog mogu pogledati u oči - kaže Tereza opisujući kako je u prošlosti imala razne ponude od muškaraca, ali kad je ljubav u pitanju, imala je jasne kriterije.

- Svjesna sam da su me muškarci gledali, bila sam zgodna djevojka. Ali ja sam morala osjetiti nešto da bih bila zainteresirana. A osjećala sam rijetko. Možda zato što su me smetale sitnice. Nisam mogla podnijeti da muškarac nosi kratke čarape ili da, na primjer, nema sve zube - kroz smijeh priča glazbena diva koju život nije mazio.

Stara tek nekoliko dana ostala je bez majke pa je nju i brata odgajao otac koji se teško nosio sa smrću voljene mu supruge. Tereza je otkrila i kako joj njezina oca pogodila tragedija s kojom su se susreli. U ratu je pak, ostala bez svog doma.

- Mogla sam ostati živjeti u Francuskoj, imati lijep stan, ali kad je počeo rat, ja sam se vratila u Hrvatsku jer je moja ljubav prema domovini golema. Hrvatska je moja domovina, ali ipak, malo više je moja domovina moj Dubrovnik i moje Konavle - ponosno kaže Tereza koja je kroz protekla desetljeća ujedno i jedna od najvećih promotorica svog kraja o kojem uvijek priča u superlativima.

ODUŠEVILI JE U PETRINJI Tereza: Pomozite mi, tražim par koji mi je vratio vjeru u čovjeka

U podcastu je Tereza otkrila i da je strastvena ljubiteljica nogometa, često gleda utakmice i divi se talentu i životnom putu Luke Modrića (36). A kad je glazba u pitanju, Tereza ne miruje. Prije nego što se dogodila pandemija, snimila je pjesmu s Let 3, a taj neobičan glazbeni spoj su trebali okruniti spotom no zbog situacije s pandemijom sve je odgođeno. Sad radi na pjesmi koja će biti dio filma o Petrinji i potresu koji je zadesio tu regiju prošle godine.

- Branko Schmidt snima film o Petrinji, bit će to jako emotivan i lijep film. A ja sam snimila jednu neobičnu pjesmu za to - kaže Tereza.

U DOBROM RASPOLOŽENJU Tereza nakon ručka s Macronom podijelila nekoliko fotografija

Otkrila je ova glazbena diva i što ju gura naprijed kroz sve godine njezinog rada.

- U meni prevladava optimizam. Dođu trenutci tuge i nostalgije za onim boljim vremenima, međutim nikad mi se nije dogodilo da dođem među publiku bez osmijeha. Uvijek dođem iskreno i sa željom da oni odu kući s okusom koncerta. Generalno, ja sam optimist - govori za kraj Tereza.

POGLEDAJTE VIDEO: VELIKI INTERVJU S JOSIPOM LISAC

Idi na 24sata

Komentari 4

  • 13.12.2021.

    Predivna dama, uvijek bila i ostala....🧡

  • profić 13.12.2021.

    Ne razumijem , da su njoj domovina Dubrovnik i Konavle koje su rušili Srbi, a išla im pjevat GDJE STE PRIJATELJI STARI, sumnjiva si ti.

  • 13.12.2021.

    Pijuckaju Somersby i čakulaju. Onako na prvu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare