To je to što me zanima!

The Splittersi: 'Policija je često prekidala naše koncerte zbog imena albuma, krivo su shvatili'

Mladom autorskom bendu iz Splita ovo je druga Dora u karijeri, a prošle godine su se po prvi put predstavili s pjesmom 'Lost and found' i zauzeli visoko četvrto mjesto
Vidi originalni članak

Susjedi svega nekoliko 'portuna' jedni od drugih, a neki su i pohađali zajedno osnovnu školu, rock bend iz Splita The Splitters našao se među 24 izabranih natjecatelja za ovogodišnju Doru. S pjesmom 'Od kad te sanjam', četvorica rokera borit će se da postanu predstavnici na Eurosongu.

POSLUŠAJTE PJESMU:

Antonia i Josipa spojila je ljubav prema istoj vrsti glazbe, a već kroz srednju školu uparili su svoje instrumente i počeli svirati. Do završetka škole pridružila su im se njihova starija braća, Marko i Petar, a imali su snimljen i prvi album na engleskom jeziku 'Love Sucks'.

- Značenje našeg imena je jednostavno. Budući da smo iz Splita, ideja se sama nametnula, a i zvučalo nam je kul, kao da postojimo oduvijek – objasnili su nam dečki. Uz 'Love Sucks' iz 2018. godine, bend je prije tri godine snimio album 'Izvedi me Van', a mogu se pohvaliti najnovijim 'Role Filmova', na kojeg su kažu, najponosniji. 

Pjesma 'Od kad te sanjam' nastala je ovog ljeta i planirali su je podijeliti s javnosti početkom 2024. godine kao najavu četvrtog albuma, ali na nagovor dragih ljudi, prijavili su se s njom na Doru i prošli. 

- Bili smo jako ponosni i uzbuđeni što nam se opet pružila prilika da predstavimo naš novi singl na glazbenom spektaklu kao što je Dora – rekli su nam, a ovom pjesmom su dobili odlične reakcije slušatelja, a kažu, i puno više nego što su očekivali. 

Na prošlogodišnjoj Dori zauzeli su četvrto mjesto

Mladom autorskom bendu iz Splita ovo je druga Dora u karijeri, a prošle godine su se po prvi put predstavili s pjesmom 'Lost and found' i zauzeli visoko četvrto mjesto. Bukirani s redovitim nastupima uspijevaju pronaći vremena i pripremati se za Doru. Žele da ih publika vidi kao mladi bend s vizijom glazbe, a najavljuju super nastup.

- Mi smo pobjednici svakog dana u onom što radimo tako da ćemo se i nakon nastupa na Dori tako osjećati – priznaju nam dečki, kakav god ishod bude.

24 PITANJA Baby Lasagna otkrio kakav će biti nastup na Dori: 'Bit će kao i pjesma - bizaran i genijalan'

Iako imaju prethodnog iskustva, a iza sebe i brojne nastupe na festivalima i svirkama, priznaju da uvijek imaju tremu na nastupu.

- Želimo pjesme prezentirati na najbolji mogući način, onako kako smo i zamislili pa to donosi nekakav pozitivni strah i odgovornost – objašnjavaju nam, a otkrivaju kako će na ovogodišnjoj Dori uskladiti kostime tako da nastup bude blistav, raskošan i fantastičan.

Inspiraciju za glazbu i svoje pjesme, pronalaze u svakodnevnim situacijama i trenucima koji ih okružuju.

- Našim pjesmama želimo prenijeti dobru energiju – rekli su, a prisjetili su se i neugodne situacije s jednog nastupa.

- Krivo su shvaćali subverzivni naziv albuma 'Izvedi me Van' za vrijeme korone pa nas je često posjećivala interventna policija i prekidala koncerte. A album je dobio ime po stihovima iz naše pjesme 'Život na ekranu' koju smo objavili šest mjeseci prije početka epidemije – ispričali su nam.

Rokeri žive glazbu

Dečki kažu kako hrvatska glazbena scena je raznolika, a publika ima velikog izbora. Ono što privatno slušaju, njima ovisi o raspoloženju, prigodi..

- U glazbi su izraženi osjećaji za sve poznate i nepoznate trenutke u kojima se možemo pronaći tako da nismo ukalupirani u određeni žanr – rekli su.

The Splittersi žive glazbu i u svoje slobodno vrijeme.

- Ona je glavni hobi u kojem najviše uživamo – priznali su, a našalili su se kako samo dvojica uživaju i u slobodi, dok su druga dvojica u vezi.

Iako su pripreme za Doru u punom jeku, najbolje odmore uz dobre filmove i klasično izležavanje, a vole otići na putovanje s društvom gdje napune baterije za nove pobjede.

PRVA NA RASPOREDU U SUBOTU Natjecatelji Dore predstavit će se u HRT-ovoj emisiji: Prikazat će i njihove glazbene spotove

Izbor hrvatskog predstavnika za pjesmu Eurovizije, ove godine će se održati u studijima Hrvatske radiotelevizije na zagrebačkom Prisavlju. Predviđene su tri večeri, dvije polufinalne koje će biti 22. i 23. veljače, a finalna 25. veljače.  Hoće li splitski bend otići u Švedsku, to nam ostaje za saznati, a od njih možemo očekivati još puno toga i nakon natjecanja.

- Očekujte puno novih singlova i nastupa u Hrvatskoj i regiji ! - poručili su.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare