Obavijesti

Show

Komentari 0

The Splittersi: 'Policija je često prekidala naše koncerte zbog imena albuma, krivo su shvatili'

The Splittersi: 'Policija je često prekidala naše koncerte zbog imena albuma, krivo su shvatili'
6

Mladom autorskom bendu iz Splita ovo je druga Dora u karijeri, a prošle godine su se po prvi put predstavili s pjesmom 'Lost and found' i zauzeli visoko četvrto mjesto

VIDEO

Susjedi svega nekoliko 'portuna' jedni od drugih, a neki su i pohađali zajedno osnovnu školu, rock bend iz Splita The Splitters našao se među 24 izabranih natjecatelja za ovogodišnju Doru. S pjesmom 'Od kad te sanjam', četvorica rokera borit će se da postanu predstavnici na Eurosongu.

POSLUŠAJTE PJESMU:

Antonia i Josipa spojila je ljubav prema istoj vrsti glazbe, a već kroz srednju školu uparili su svoje instrumente i počeli svirati. Do završetka škole pridružila su im se njihova starija braća, Marko i Petar, a imali su snimljen i prvi album na engleskom jeziku 'Love Sucks'.

- Značenje našeg imena je jednostavno. Budući da smo iz Splita, ideja se sama nametnula, a i zvučalo nam je kul, kao da postojimo oduvijek – objasnili su nam dečki. Uz 'Love Sucks' iz 2018. godine, bend je prije tri godine snimio album 'Izvedi me Van', a mogu se pohvaliti najnovijim 'Role Filmova', na kojeg su kažu, najponosniji. 

Pjesma 'Od kad te sanjam' nastala je ovog ljeta i planirali su je podijeliti s javnosti početkom 2024. godine kao najavu četvrtog albuma, ali na nagovor dragih ljudi, prijavili su se s njom na Doru i prošli. 

- Bili smo jako ponosni i uzbuđeni što nam se opet pružila prilika da predstavimo naš novi singl na glazbenom spektaklu kao što je Dora – rekli su nam, a ovom pjesmom su dobili odlične reakcije slušatelja, a kažu, i puno više nego što su očekivali. 

Na prošlogodišnjoj Dori zauzeli su četvrto mjesto

Mladom autorskom bendu iz Splita ovo je druga Dora u karijeri, a prošle godine su se po prvi put predstavili s pjesmom 'Lost and found' i zauzeli visoko četvrto mjesto. Bukirani s redovitim nastupima uspijevaju pronaći vremena i pripremati se za Doru. Žele da ih publika vidi kao mladi bend s vizijom glazbe, a najavljuju super nastup.

- Mi smo pobjednici svakog dana u onom što radimo tako da ćemo se i nakon nastupa na Dori tako osjećati – priznaju nam dečki, kakav god ishod bude.

Baby Lasagna otkrio kakav će biti nastup na Dori: 'Bit će kao i pjesma - bizaran i genijalan'
Baby Lasagna otkrio kakav će biti nastup na Dori: 'Bit će kao i pjesma - bizaran i genijalan'

Iako imaju prethodnog iskustva, a iza sebe i brojne nastupe na festivalima i svirkama, priznaju da uvijek imaju tremu na nastupu.

- Želimo pjesme prezentirati na najbolji mogući način, onako kako smo i zamislili pa to donosi nekakav pozitivni strah i odgovornost – objašnjavaju nam, a otkrivaju kako će na ovogodišnjoj Dori uskladiti kostime tako da nastup bude blistav, raskošan i fantastičan.

Inspiraciju za glazbu i svoje pjesme, pronalaze u svakodnevnim situacijama i trenucima koji ih okružuju.

- Našim pjesmama želimo prenijeti dobru energiju – rekli su, a prisjetili su se i neugodne situacije s jednog nastupa.

- Krivo su shvaćali subverzivni naziv albuma 'Izvedi me Van' za vrijeme korone pa nas je često posjećivala interventna policija i prekidala koncerte. A album je dobio ime po stihovima iz naše pjesme 'Život na ekranu' koju smo objavili šest mjeseci prije početka epidemije – ispričali su nam.

Rokeri žive glazbu

Dečki kažu kako hrvatska glazbena scena je raznolika, a publika ima velikog izbora. Ono što privatno slušaju, njima ovisi o raspoloženju, prigodi..

- U glazbi su izraženi osjećaji za sve poznate i nepoznate trenutke u kojima se možemo pronaći tako da nismo ukalupirani u određeni žanr – rekli su.

The Splittersi žive glazbu i u svoje slobodno vrijeme.

- Ona je glavni hobi u kojem najviše uživamo – priznali su, a našalili su se kako samo dvojica uživaju i u slobodi, dok su druga dvojica u vezi.

Iako su pripreme za Doru u punom jeku, najbolje odmore uz dobre filmove i klasično izležavanje, a vole otići na putovanje s društvom gdje napune baterije za nove pobjede.

Natjecatelji Dore predstavit će se u HRT-ovoj emisiji: Prikazat će i njihove glazbene spotove
Natjecatelji Dore predstavit će se u HRT-ovoj emisiji: Prikazat će i njihove glazbene spotove

Izbor hrvatskog predstavnika za pjesmu Eurovizije, ove godine će se održati u studijima Hrvatske radiotelevizije na zagrebačkom Prisavlju. Predviđene su tri večeri, dvije polufinalne koje će biti 22. i 23. veljače, a finalna 25. veljače.  Hoće li splitski bend otići u Švedsku, to nam ostaje za saznati, a od njih možemo očekivati još puno toga i nakon natjecanja.

- Očekujte puno novih singlova i nastupa u Hrvatskoj i regiji ! - poručili su.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Švicarska pobjednik Eurosonga: Baby Lasagna drugi, a Nemo razbili statuu nakon nastupa
KRAJ NATJECANJA

Švicarska pobjednik Eurosonga: Baby Lasagna drugi, a Nemo razbili statuu nakon nastupa

Nemo i pjesma 'The Code' osvojili su najviše bodova žirija, a nakon glasova publike su odnijeli pobjedu

Razbila se u sitne komadiće: Nemo su oštetili osvojen trofej nakon pobjede na Eurosongu...
ŠVICARSKI PREDSTAVNICI

Razbila se u sitne komadiće: Nemo su oštetili osvojen trofej nakon pobjede na Eurosongu...

Tijekom izvođenja pobjedničke pjesme došlo je do nezgode i Nemo su razbili osvojenu statuu
Naš Baby Lasagna nastupa 22.
PRATITE UŽIVO

Naš Baby Lasagna nastupa 22.

Sve je spremno za veliko finale Eurosonga! Ukupno 25 natjecatelja ponovno će izvesti svoje pjesme, naš Baby Lasagna nastupa 23. po redu