To je to što me zanima!

Thompson objavio antologiju s pedeset sedam najvećih hitova

Povodom 25 godina karijere, objavljena je antologija Marka Perkovića Thompsona s 57 njegovih najvećih hitova na 4 CD-a. U izdanju je i bogato uz opremljena knjiga
Vidi originalni članak

Povodom 25 godina karijere, objavljena je antologija Marka Perkovića Thompsona s 57 njegovih najvećih hitova na 4 CD-a. U izdanju je i bogato uz opremljena knjiga za koju su tekstove napisali pijanistica Eva Kirchmayer Bilić i dr. pater Mijo Nikić. Izdanje je upotpunjeno brojnim fotografijama i pobrojanom diskografijom, a likovno oblikovanje potpisuje Robert Butković.
 
-Thompson okuplja mase ljudi, ne od od 7-77, nego od 0-100, njih na stotine i stotine tisuća. Činjenica je da nitko, osim Pape, nije u stanju u Hrvatskoj okupiti toliki broj ljudi. Neupitno je da je po glasu Marka Perkovića Thompsona cijela Hrvatska zagrljena pjesmom, stihovima i glazbom na koju nitko ne može ostati ravnodušan, glazbom koja ohrabruje, okuplja, ujedinjuje, progovarajući o istinskim vrijednostima: Bogu, obitelji i Domovini', kaže u knjizi Eva Kirchmayer Bilić.
 
Na prvom CD-u su hitovi kao što su 'Bojna Čavoglave', 'Neka ni'ko ne dira u moj mali dio svemira', 'Geni kameni' u live verziji, 'Bosna', 'Nema predaje', 'Bog i Hrvati', ali i stariji hitovi kao što su 'Ne varaj me' i 'Škorpioni'. Na drugom CD-u su ultimativni hitovi kao što su 'Lijepa li si', 'E, moj narode', 'Uvijek vjerni tebi', 'Iza devet sela', 'Moj Ivane', ali i uspješnice s početka karijere. Treći CD otvara Porinom nagrađena pjesma 'Samo je ljubav tajna dvaju svjetova', a nastavljaju je hitovi iz dugogodišnje Thompsonove karijere 'Zaustavi se, vjetre', 'Kako mi je teško noćas', 'Neću izdat ja' i druge. Posljednji, četvrti CD donosi pjesme kao što su 'Moj dida i ja', 'Prijatelji', 'Reci, brate moj' u duetu s Miroslavom Škorom, 'Pukni puško' i druge.
 
-Kamenih gena, a senzibilne duše Marko Perković proniče duhovnu stvarnost u svoj buci i rastresenosti nasilne globalizacije svijeta koja nažalost ne zaobilazi niti našu domovinu. Do toga ga je mogla dovesti samo molitva i posebna milost Božja. Ti si čvrsta ruka i dobar vođa na kojeg se oslanjaju mnogi. Hvala ti za nadu koju probuđuješ u nama, za istinu o kojoj pjevaš, hrabrost koju si nam pokazao, za vjeru u Boga koju živiš, za tvoju jednostavnost osobe i podsjećanje na ono: tko smo, odakle smo i kamo idemo! Neka te blagoslovi i vodi Bog na putu tvom!, zapisao je pater Mijo Nikić.
 

Idi na 24sata

Komentari 10

  • žaba davi rodu 03.07.2016.

    taj je svetiji od pape i cjelog rima ....fujjjj

  • Jersey 03.07.2016.

    57 hitova...j.... te ovaj šije Beatles 😂😂😂😂

  • mistikal78 02.07.2016.

    57 najvecih hitova ?!!!!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare