To je to što me zanima!

Tonči Huljić: Ni najbolji neće uspjeti preko noći, nisam ni ja

Tonči je karijeru počeo graditi nakon što je čuo glas Stevieja Wondera. Gušt mu je raditi s mladima koji toliko znaju o glazbi pa se uz njih nekad osjeća inferiorno
Vidi originalni članak

Ovo mi je drugi talent show u karijeri, poslije ‘Operacije Trijumf’. Vjerojatno će mi biti i zadnji. Moj reality je zapravo Magazin. Iz njega su nastale divne karijere koje i danas traju. Ne moram doći u ‘X Factor’ kako bih našao zvijezdu, ali show mi olakšava puno toga jer smo danas svi dio globalnog sela, kaže Tonči Huljić (53).

Splićanin koji je prihvatio ulogu mentora u prvom regionalnom showu od početka je vjerovao u svoj tim, ali svjestan je da nitko, pa čak ni onaj tko pobijedi, uspjeh neće ostvariti preko noći.

- Ako ni za tri do pet godina ne postigneš ništa, vjerojatno ni nećeš. I Mišo Kovač i Oliver Dragojević su nekad imali 18 godina. I njima je tad vjerojatno nedostajalo ono nešto, taj faktor X, ali iza sebe su imali genijalne autore koji su vjerovali da od njih mogu stvoriti legende - objašnjava Huljić. 

Dodaje kako mu je gušt raditi s mladima koji toliko znaju o glazbi pa se uz njih nekad osjeća inferiorno. Kad je bio u njihovim godinama, Tonči, koji se u zadnje vrijeme posvetio pop-etno projektu Madre Badessa, zaljubio se u hit “Isn’t She Lovely” Stevieja Wondera (65). Hitovi američkog soul, pop, R&B, funk i jazz velikana potaknuli su ga da se sam počne baviti glazbom. Imao je 16 godina i nikad nije požalio zbog takve odluke. Osim angažmana u showu “X Factor Adria”, zbog kojeg je stalno putovao u Beograd, Huljić se nije odrekao drugih poslova.

Radi nove skladbe za kćer Hanu (25) i pijanista Maksima Mrvicu (40), koji idu na turneju po Aziji, a uz svu strku završava i novi album Jelene Rozge (37), koja je s 18 godina počela pjevati u njegovu bendu Magazin.

Idi na 24sata

Komentari 63

  • Linz 23.06.2015.

    Tonči je karijeru počeo graditi nakon što je shvatio kako ukrasti pjesmu a potpisati ju kao svoju. Tu mu je mnogo pomogao G:Bregović !!!

  • Marko M. 23.06.2015.

    Obični plagijator

  • 22.06.2015.

    Hahah ni najbolji nece uspjeti preko noci , nisi ni ti... a ti si kaj? Cobane jadni...nula si koja prodaje smece i od toga zivi! jako dobro zivi! a sve jer nam je estrada katastrofa! Huljo...

Komentiraj...
Vidi sve komentare