To je to što me zanima!

Trio Gušt na top ljestvicama i u Nizozemskoj: 'Možda im gore u vruće dane godi pjesma s juga'

Krajem srpnja stavili su je u Nizozemskoj kao prijedlog za top-listu, a sada se u roku ‘keks‘ popela za dvadesetak mjesta na top ljestvici, rekao je Dundo iz benda
Vidi originalni članak

U Nizozemskoj se ovog ljeta, pokazuju to tamošnje top liste, slušaju Peter Gabriel, Eric Clapton, ali i Trio Gušt koji se već nekoliko tjedana s pjesmom ‘Mare‘ nalaze na nizozemskoj top ljestvici Hit-Tracks Top 100.

OAZA U IMOTSKOJ KRAJINI 'Materi sam htio napraviti WC, a sad mi je tu vila s bazenom!'

Trenutno su na 82. mjestu (prošlog tjedna bili su 84.), a zanimljivo je da je pjesma ‘Mare‘, koju će u subotu, 19. kolovoza izvesti u Šibeniku na Večeri dalmatinske šansone, već jako popularna i u Italiji.

Skladba ima dvije verzije teksta: na glazbu Ive Jagnjića iz sastava Dalmatino hrvatsku verziju napisao je Mario Romac, a talijansku Ivo Šćepanović.

POGLEDAJTE VIDEO:

Dok hrvatski tekst pjeva o voljenoj ženi, u talijanskoj verziji stihovi govore o moru i avanturama pomorca koji je plovio uz Sardiniju, Siciliju i Liguriju.

Sport Izbornika Slavena Bilića zaintrigirao 'Trio gušt’

- Kad smo napravili pjesmu baš je bacala na đir južne Italije, pa smo iz štosa odlučili napraviti i talijanski prepjev. Šćepanović je tu talijansku verziju poslao jednom svom prijatelju, talijanskom producentu, a kako se dokotrljala do Nizozemske ni mi pojma nemamo - priča Želimir Dundić Dundo iz benda.

- Krajem srpnja stavili su je u Nizozemskoj kao prijedlog za top-listu, a sada se u roku ‘keks‘ popela za dvadesetak mjesta na top ljestvici - dodaje i ističe kako ne gaji nadu da će sada napraviti neku veliku međunarodnu karijeru, kako piše Jutarnji List.

DVIJE VERZIJE Trio Gušt spreman za Šibensku šansonu: S novom su pjesmom oduševili i Talijane

- No, jasno, godi kad se takvo što dogodi - kaže Dundo, koji je s bendom često nastupao u Nizozemskoj.

- Možda su nas se slušatelji sjetili, a možda im se u ove vruće dane gore u Nizozemskoj dopalo to što im se na radijskim postajama vrti pjesma s okusom i mirisom juga - zaključio je.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare