To je to što me zanima!

Tulum na Vruji: Edo Maajka, Severina, prizivanje bagera...

Osim "Melodija betornianog Jadrana", tu su i razni preformansi, poput Ritualnog prizivanja bagera, Zajednička molitva za ukazanje teške mehanizacije, a tu je i hvalevrijedna akcija "Psihijatar na vruji"
Vidi originalni članak

Dobila sam poziv od Borisa Dežulovića na najbolji festival ikad, na VRUJA - Festival bespravne gradnje i devastacije prirode. Na festivalu će bit sve lipo i veselo. Dođite i vi 02.07. na najbolji festival u Hrvatskoj. Ponesite šešir i zaštitni faktor… E, da, i kupaći.

Ovaj poziv na druženje objavila je jučer Severina (50), uz stihove Enesa Kiševića. Splitska pjevačica je, kako su najavili ogranizatori, jedan od "headlinera" festivala, a još će nastupati Amira Medunjanin, Edo Maajka, Žan Jakopač iz šo Mazgoona, umjetnik i performer Ivica Jakšić Čokrić Puko s Bola, Rokolomotiva, Ma Bossa...

- Jedini prosvjed uz kupanje i sunčanje koji zbilja daje rezultata, ove godine dobiva novu dimenziju. Na II. Festival MAIN STAGE/Melodije betoniranog Jadrana nastupit će dvadesetak glazbenika - najavljuju organizatori.

Osim "Melodija betornianog Jadrana", tu su i razni preformansi, poput Ritualnog prizivanja bagera, Zajednička molitva za ukazanje teške mehanizacije, a tu je i hvalevrijedna akcija "Psihijatar na vruji", a radi se o besplatnoj psihijatrijskoj pomoći za stradale u kontaktu s državnim institucijama. Akcija je ova plemenita, pa tu ima i normalnih zahtjeva, kao i razloga za dolazak na prosvjed, a to su: traže sanaciju ostataka tvornice u Dugom ratu, rušenje bespavnih građevina na državnom zemljištu i kontrolu nad dohranama plaža.

PROMO Posjetite 11. Festival Miroslava Krleže od 1.7. - 7.7.2022.

U nekom normalnom svijetu, na ovim ga prostorima slabo poznajemo, za stvari koje se traže ne bi trebali prosvjedi, festival bi se organizirao čisto radi lijepog i ugodnog druženja. No, U Hrvatskoj vrijede neka druga pravila, u normalnom svijetu slabo ih poznaju, pa umjesto laganog sunčanja i druženja uz kakve plemenite tekućine, na ovim se nemilim temperaturama mora i prosvjedovati. Svi preduvjeti za dobar festival su tu, izvođači raznoliki i "jaki", a organizatori dovoljno maštoviti da i popatni sadržaj bude na nivou. Uvala Vruja nalazi se između Brela i Piska, a aktivistički prosvjedi tamo se organiziraju zbog dvadesetogodišnje gradnje na državnoj zemlji, te uzurpacije plaže. Program počinje već u 15 sati, a predviđeno trjajanje je do 20 sati. 

Idi na 24sata

Komentari 12

  • 02.07.2022.

    Što se to dogodilo Severini?

  • konavodez 02.07.2022.

    Čovjek izgradi nešto bez dozvole i to na državnoj zemlji i pomorskom dobru i nikom ništa...u svakoj iole normalnoj državi ne bi završio u zatvoru nego u ludnici.

  • 02.07.2022.

    Daj nam bolje jahta, 2.nastavak

Komentiraj...
Vidi sve komentare