To je to što me zanima!

Znate li vi? Hrvatska osvanula u kultnom američkom kvizu, a natjecatelj iz Teksasa rasturio!

Pitanja, dakako, djeluju lagano za nekoga s ovog podneblja, no dobrom dijelu Amerikanaca ona su poprilično egzotična. Ne i ovom informatičaru, koji je imao svih pet točnih odgovora o našoj zemlji
Vidi originalni članak

U dugovječnom i još uvijek iznimno gledanom američkom TV kvizu 'Jeopardy!' kao zasebna tema na ploči pojavila se i 'Hrvatska', a nikakvih problema s tom kategorijom nije imao izvjesni John Focht, informatičar iz Teksasa, koji je ponudio točne odgovore na svih pet pitanja o našoj zemlji.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pitanja, dakako, djeluju lagano za nekoga s ovog podneblja, no dobrom dijelu Amerikanaca ona su poprilično egzotična. John je znao u kojem se gradu nalaze gotička crkva svetog Marka i barokna crkva svete Katarine (Zagreb), što ustvari znači ime Rijeka (rijeka, river) te je prvi prepoznao da otok Krk nema samoglasnika.

Znao je i da se Pula i Zadar nalaze se na obali Jadranskog mora, kao i regiju u kojoj se nalazi Dubrovnik i po kojoj je nazvana jedna pasmina (Dalmacija). 

TKO ŽELI BITI MILIJUNAŠ? Uzeo je džoker na nogometnom pitanju: Znate li točan odgovor?

Kviz 'Jeopardy!' prvi je put prikazan na američkoj televiziji još davne 1964. godine, a emitirano je dosad više od 8.000 epizoda. Kviz je osvojio i rekordnih 39 Emmy nagrada te je se smatra kultnom i jednom od najprepoznatljivijih emisija u povijesti američke televizije. 
 

Idi na 24sata

Komentari 111

  • ijuju 13.02.2021.

    Cemu se vi veselite, wow netko je cuo za nas... Zamisli

  • Matej2q4you 13.02.2021.

    Znamo kasnite s ovom viješću pretekli vas

  • Pica2 13.02.2021.

    Lepo za čuti

Komentiraj...
Vidi sve komentare