To je to što me zanima!

'U showu mi je izolacija najteže pala, nedostajala mi je obitelj'

Matej je najviše smršavio u petoj sezoni 'Života na vagi' i kući je ponio 170.000 kuna nagrade. Ispričao je tko mu je bio podrška, kako je izgledao njihov dan u showu te kako je reagirala obitelj
Vidi originalni članak

Matej Petrović (26) iz Đurđenovca pobjednik je pete sezone showa 'Život na vagi'. Kroz show gurala ga je želja da sačuva svoje zdravlje i to je bio glavni motiv zbog kojeg se prijavio. Kada je vidio koliko je napredovao u svega nekoliko tjedana, u samoj završnici showa je stisnuo zube kako bi postigao što bolji rezultat. U show je ušao sa 152 kilograma, a na kraju je vaga pokazala nevjerojatnih 84,1 kilograma. Smršavio je 67,9 kilograma, odnosno izgubio je 44,7 posto svoje tjelesne mase.

POGLEDAJTE VIDEO: 24 pitanja s voditeljicom 'Života na vagi' Sanjom Žuljević

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Nije nikada krio da se tijekom života udebljao zbog toga što voli puno jesti, a odlazak u Njemačku rezultirao je velikim povećanjem kilaže zbog manjka kretanja. 

Da ulazi u 'Život na vagi' Matej je krio od svih, jedino je rekao bliskim prijateljima i obitelji te je otkrio kako su oni reagirali. 

- Bili su presretni, a tijekom cijelog procesa, odlaska na castinge, dolazaka na iznenađenja u kuću i slično, bili su mi maksimalna podrška. Vidjeli su da doista želim promijeniti život i zbog toga mi je bilo neizmjerno drago - rekao je Matej za TV Našice

Osjećaj biti pred kamerama za Mateja je bio izazovan i zanimljiv. Brzo se naviknuo na snimanja i nije primjećivao kamere u svojoj blizini. Opisao je i kako je tekao njihov dan u kući.

- Dnevno smo imali po dva treninga, pet obroka, puno snimanja i malo vremena za razmišljanje - kaže Matej. 

Ispričao je i što mu je najteže palo tijekom samog procesa skidanja kilograma.

- Izolacija je bila ono što mi je najteže palo. Nedostajala mi je moja obitelj i prijatelji no u glavi sam imao jasan cilj i želja mi je bila što prije ga ostvariti - govori pobjednik pete sezone. Kaže kako mu je u showu bilo vrlo intenzivno.

VELIKA TRANSFORMACIJA Ante iz 'Života na vagi': Žena je sretnija jer sad ima vremena za sebe dok se ja igram sa sinom

- Za vrijeme boravka u kući puno sam toga naučio kako o prehrani tako i o ljudima i vjerujem kako će mi to znanje koristiti, a bih li ponovio samo iskustvo odlaska u show – vjerujem da se više nikada neću dovesti u situaciju prekomjerne tjelesne težine pa da o tome neću ni morati razmišljati - rekao je.

Matej je, inače, dugi niz godina trenirao rukomet.

- To što sam sportaš vjerojatno mi je pomoglo jer sam otprilike bio svjestan što znači svakodnevno treniranje i koji su napori potrebni - govori Matej.

Tvrdi kako u showu nije bilo konkurencije i nadmetanja jer su svi bili kolege s istim problemom i ciljem.

- Zajedno smo se borili kako bismo ga ostvarili. Kada je to trebalo, držali smo jedni drugima leđa i međusobno se bodrili kada bi nekome bilo teško. Smatram kako su svi koji su došli do finala to i zaslužili te kako je svaki kandidat koji je ušao u show svojevrsni pobjednik. Pobijedio je sebe jer je priznao da ima problem i želio ga je riješiti, a to je najveći korak - govori Matej, kojeg sada ljudi češće zaustavljaju na cesti. 

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare