To je to što me zanima!

Ukrajinci su pali i na 'Nema predaje', Thompson je pravi hit

Thompsonovu pjesmu 'Kletva kralja Zvonimira' prepjevao je njemački band Hassgesang, a Ukrajinci 'Nema predaje', 'Zapali vatru' te 'Bojna Čavoglave'
Vidi originalni članak

Bojna Čavoglave ” postala je himna u ratom zahvaćenoj Ukrajini kad ju je obradila grupa Krivogradski glazbeni talenti. No to nije jedina država gdje se pušta.

Marko Perković , poznatiji kao Thompson (47), oduševljen je što njegova stara pjesma “grmi” i Ukrajinom.

- Naravno da nam to imponira. To je pokazalo moć Markove skladbe, koja je i u Hrvatskoj, od prvog pojavljivanja u Domovinskom ratu, postala simbol borbe za slobodu hrvatskog naroda. Snažna poruka koju nosi lako se može vezati uz svaki napaćeni narod koji se, kao i mi 90-ih, borio za slobodu - rekao je pjevačev menadžer Zdravko Barišić. Dodao je kako je glazbeniku izrazito drago što se prenosi preko usta Ukrajinaca, njihovih ratnika, kao simbol vjere u bolje i slobodno sutra.

- Dulje se već u Ukrajini vrti sedam Thompsonovih skladbi s jakom porukom. Među njima su i ‘ Nema predaje ’ te ‘ Zapali vatru ’. ‘Bojna Čavoglave’ se u raznim verzijama izvodi i u Poljskoj - kaže Barišić.

Thompsonovu pjesmu “ Kletva kralja Zvonimira ” prepjevao je njemački band Hassgesang.

Idi na 24sata

Komentari 338

  • mario66617 17.02.2015.

    nikad nisam mogao razumjeti zbog čega si jugonostalgičar, petokolonaš, izdajica, antidržavnielement, komunjara isl. ako ne slušaš Marka Perkovića...sa nekakve umjetničke strane Thompson je čista nula...ništa do urlanja i dreke...nekima to paše, neki se lože na domoljublje ali stvarno ne razumijem čemu bijes ako netko kaže da ne voli Thompsona i njegove pjesme ili općenito tu vrstu glazbe !?

  • demmy. 17.02.2015.

    kad ga vidim i čujem bljuje mi se

  • jaimojbratrobeert 17.02.2015.

    Možete Vi što ga mrzite pisati što god hoćete,al činjenica je da MPT ima krasnih pjesama .Meni recimo kad čujem "Moj dida i ja" sve trnci prođu čitavim tijelom ,a o "Lijepa li si" da i ne govorim,to nam je druga himna u Hrvata. A mogu samo poručiti tima što ga pljuju ,stihom njihove jedne pjesme koji ide ovako " Nemože nam nitko ništa,jači smo od sudbine,mogu samo da nas mrze,oni što nas ne voleeeee" ,eto

Komentiraj...
Vidi sve komentare