To je to što me zanima!

Umro glumac koji se proslavio kao negativac u 'Mad Max' sagi

Britansko-australski glumac Hugh Keays-Byrne preminuo je u 74. godini. Ostvario je nekolicinu zapaženih ostvarenja na velikim platnima, no u povijest odlazi kao kultni zlikovac. Glumio je Toecuttera i Immortan Joea
Vidi originalni članak

Hugh Keays-Byrne preminuo je u 74. godini, prenose brojni inozemni mediji. Uzrok smrti britansko-australskog glumca zasad još uvijek nije poznat niti objavljen. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Glumac se proslavio dvjema ulogama negativaca u iznimno uspješnoj i među filmofilima obožavanoj franšizi 'Mad Max'. Još 1979. godine u prvom distopijskom trileru Georgea Millera, kojim se u zvijezde vinuo Mel Gibson, Keays-Byrne igrao je jezivog Toecuttera.

Fanovi sage o pobješnjelom Maxu bili su oduševljeni kad su ga 2015. prepoznali kao strašnog Immortan Joea u 'Mad Max: Fury Road', posljednjem nastavku ovog australskog znanstveno-fantastičnog kino hita, koji je obilježio generacije.

RICHARD CARTER Glumac iz filma 'Pobješnjeli Max' preminuo je u 66. godini

Od sad već pokojnog glumca opraštaju se brojni kolege, koji su s njim kroz godine surađivali. Učinila je to i Charlize Theron, koja je u posljednjem filmu franšize briljirala kao Furiosa. 

- Počivaj u miru Hugh. Čudesno je kako si bio sposoban tako dobro igrati zlikovce kada si bio tako divna duša. Strašno ćeš nam svima nedostajati - napisala je glumica uz fotografiju sa seta. 

Idi na 24sata

Komentari 5

  • Joza Prezaduzeni 22.12.2020.

    Bil je njuska. Pokoj mu vjecni

  • željeno korisničko ime 2 03.12.2020.

    Legendarni negativac. RIP

  • Vito1 03.12.2020.

    Poznatih je umrlo puuuno manje od nepoznatih, ali puuuno bitnijih njihovim obiteljima.

Komentiraj...
Vidi sve komentare