Show

Komentari 5

Umro glumac koji se proslavio kao negativac u 'Mad Max' sagi

Umro glumac koji se proslavio kao negativac u 'Mad Max' sagi

Britansko-australski glumac Hugh Keays-Byrne preminuo je u 74. godini. Ostvario je nekolicinu zapaženih ostvarenja na velikim platnima, no u povijest odlazi kao kultni zlikovac. Glumio je Toecuttera i Immortan Joea

Hugh Keays-Byrne preminuo je u 74. godini, prenose brojni inozemni mediji. Uzrok smrti britansko-australskog glumca zasad još uvijek nije poznat niti objavljen. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Glumac se proslavio dvjema ulogama negativaca u iznimno uspješnoj i među filmofilima obožavanoj franšizi 'Mad Max'. Još 1979. godine u prvom distopijskom trileru Georgea Millera, kojim se u zvijezde vinuo Mel Gibson, Keays-Byrne igrao je jezivog Toecuttera.

Fanovi sage o pobješnjelom Maxu bili su oduševljeni kad su ga 2015. prepoznali kao strašnog Immortan Joea u 'Mad Max: Fury Road', posljednjem nastavku ovog australskog znanstveno-fantastičnog kino hita, koji je obilježio generacije.

Od sad već pokojnog glumca opraštaju se brojni kolege, koji su s njim kroz godine surađivali. Učinila je to i Charlize Theron, koja je u posljednjem filmu franšize briljirala kao Furiosa. 

- Počivaj u miru Hugh. Čudesno je kako si bio sposoban tako dobro igrati zlikovce kada si bio tako divna duša. Strašno ćeš nam svima nedostajati - napisala je glumica uz fotografiju sa seta. 

Najčitaniji članci