To je to što me zanima!

‘Vampirica’ Olja šokirana: Došla policija zbog fantomke i pištolja

Na splitskom smetlištu Karepovac je Olja Einfalt Mihovilović imala performans prije nekoliko dana. Ljuta je jer su je prekinuli policajci i to zato što je njezin asistent imao plastični pištolj
Vidi originalni članak

Splitska umjetnica na Dan žena na Karepovcu je imala performans. Olja 'vampirica' izašla je iz auta na crveni tepih među smeće. 'Gospođo, kako ste sve ovo postigli', pita ženski glas najpoznatiju domaću 'vampiricu'. 'Pa učlanila sam se u HDZ', odgovorila joj je Olja 'vampirica'.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Nedugo potom performans na splitskom smetlištu prekinula je policija. Oljin asistent imao je fantomku i plastični pištolj. Zaradio je prijavu za remećenje javnog reda i mira. 

- Malo mi je to bilo smiješno. Po gradu ima kriminala koliko hoćeš, a nas hvataju. Svi pravi kriminalci su neuhvatljivi. To je isto jedna vrsta vampirizma, veliki igrači se štite međusobno - komentirala nam je Olja Einfalt Mihovilović

Nekoliko dana potom proslavila je, kako kaže, svoj 638. rođendan. U njezinoj kući u Splitu slavila je uz tortu prekrivenu 'krvlju' u koju je bio zaboden 'nož', što je bio dio dekoracije, a predjelo je bio sendvič poslagan u obliku ljudskog kostura. Na rođendanu su bili i njezini zaštitari koji prate svaki njezin korak, a i 'svi znaju da sam razmažena', kaže Olja.

- Slavila sam vampirizam jer nam dobro ide, svi ga podržavamo. Moj rođendan je nebitan jer to je samo jedan u nizu stoljeća. Bitna je kritika društva. Zahvalila sam kolegama vampirima na odlično odrađenom poslu lani. Slavila sam u duhu sredine u kojoj živimo - kaže Olja. 

LICE OD 9000 KUNA Vampirski face lifting za Olju 'vampiricu': Dovezao je osobni vozač, pratili su je zaštitari...

Zanimalo nas je kako ljudi reagiraju na njezine performanse. Olja nam kaže da je oduševljena s reakcijama publike. 

- Presretna sam. Većina je u početku mislila da mi nisu svi doma, pitali su se što ja to radim. Ali sad dobivam puno pozitivnih reakcija u inbox i jako im je smiješno to što radim. Pitaju me odakle mi mašta za sve te performanse. Društvo nam je puno nelogičnosti i provocira me da reagiram. Mogla bih svaki dan po tri performansa imati - zaključila je Olja. 

Idi na 24sata

Komentari 71

  • jeep 12.05.2021.

    Previše se zeza,a djeluje pametno,šteta.

  • IO 16.03.2021.

    Da su pametni ne bi za zivotni poziv izabrali pisanje kazni drugim ljudima. Vidi se iz prilozenog koliki im je nivo inteligencije...

  • Science of the Lambs 15.03.2021.

    U civiliziranom svijetu bi ga upucali.

Komentiraj...
Vidi sve komentare