To je to što me zanima!

Vandali potpuno uništili mural u Srbiji posvećen Balaševiću...

Iz Inicijative za Požegu poručili su kako su ogorčeni zbog takvog ponašanja. Bili su svjesni da će se naći netko tko će mural uništiti, ali im je teško za povjerovati
Vidi originalni članak

Nedavno preminulom kantautoru Đorđu Balaševiću posvećen je mural koji je oslikala Inicijativa za Požegu na Trgu slobode u tom gradu na zapadu Srbije. No uništen je samo nakon nekoliko sati.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Iz Inicijative su se oglasili na svojoj Facebook stranici i napomenuli kako su bili svjesni da će se ovo možda dogoditi. 

- Bez obzira na niska očekivanja, teško je pomiriti se sa stvarnošću u kojoj netko precrtava poruku 'živjeti slobodno'. Što može biti u glavi tom stvorenju? On se zalaže za ropstvo? Simbolično, vandali nisu uspjeli dohvatiti šaku prkosa i otpora. I neka baš to bude poruka za budućnost - napisali su.

Ogorčeni su što je mural uništen nakon samo nekoliko sati jer je većina građana Požege pozitivno reagirala. Sugrađani su pisali kako se stide tih pojedinaca koji siju mržnju te ništa ne razumiju. 

TUGA NE PRESTAJE Jovanu Balašević dirnuli plakati u Istri posvećeni njezinom tati...

- To nas neće pokolebati da  nastavimo misiju širenja ljubavi i pravih vrijednosti - poručili su uz Inicijative za Požegu. Ne zna se tko je počinitelj, a Inicijativa je muralom željela iskazati poštovanje prema umjetniku. 

Idi na 24sata

Komentari 16

  • Ne molat! 09.03.2021.

    hahah uništili mural..ali 80% hrvata sluša cajke,mentalitet im je balkanski osim što nemaju ekavicu...blago ovoj državi sa ovakvim narodom.Nikad sreće na balkanu....

  • Roko_Prč 09.03.2021.

    Nisu to vandali, takva je većina takva stanovnika te vukojebine što se srbojom zove. Vandali su oni koji su oslikali mural jer odskaču od većine nebeskog naroda. očekujemo već sutra ili prekosutra na istom mjestu mural đeneralu u pampersu što je u prdekani u Hagu.

  • cicinakitu 09.03.2021.

    Ali mentalni sklop koji ima potrebu crtati muski spolni organ, to ne mogu dokuciti...

Komentiraj...
Vidi sve komentare